CES 2015 Anul casei conectate la internet şi care va înţelege mai multe despre noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii consideră că 2015 ar putea fi anul casei conectate la internet. În luna ianuarie va începe Târgul de Tehnologie din Las Vegas, CES 2015, aşa că ne aşteptăm să vedem o plajă de obiecte conectate, care să ne transforme casa.

Potrivit "The Telegraph", 2015 va fi anul casei conectate. Printre ele se vor reg[si dispozitive ca termostatul inteligent sau becurile cu WiFi, dispozitive de securitate şi de monitorizare şi chiar aparate de bucătărie.

Toate aceste categorii au crescut în ultimul an, iar un sondaj făcut în SUA şi Germania de către Gartner arată că 16% din casele din Statele Unite au un dispozitiv conectat, în timp ce în Germania procentul este doar de 10%. Aşadar, există spaţiu enorm pentru creştere.

Potrivit lui Hendrik Bartel, director de cercetare la Gartner, utilizatorii nu văd valoarea adăugată a acestor gadgeturi în momentul de faţă. Potrivit acestuia, oamenii nu înţeleg cu ce li se schimbă viaţa dacă au un dispozitiv conectat la internet în locul celor clasice.

Bartel sugerează că o creştere considerabilă ar putea avea loc prin oferirea de discount-uri dacă se cumpără mai multe produse, pentru ca utilizatorii să vadă efectul acestora. De asemenea, un alt imperativ e integrarea. Dispozitivele trebuie să se conecteze uşor la telefoanele inteligente şi să poată fi înţelese de către orice persoană.

Gartner prezice că 2015 va fi anul când totuşi casele inteligente vor apărea, mai ales că Apple a lansat platforma HomeKit, pentru astfel de aplicaţii şi produse.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/internetul-lucrurilor" target="_blank">View the story "Internetul Lucrurilor" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite