CES 2013: Gorilla Glass 3, sticla pentru Apple şi Samsung care rezistă la aproape orice zgârieturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corning Gorilla Glass 3 este cea mai rezistentă sticlă pentru terminalele mobile
Corning Gorilla Glass 3 este cea mai rezistentă sticlă pentru terminalele mobile

Corning, firma care produce celebrele ecrane Gorilla Glass folosite de tablete şi telefoanele mobile inteligente a anunţat la CES 2013 o nouă generaţie, a treia, care se anunţă cu 40% mai rezistentă la zgârieturi decât Gorilla Glass 2.

Corning este o firmă extrem de bine poziţionată pe piaţa ecranelor de terminale mobile. Apple foloseşte produsele sale, Samsung le foloseşte, mulţi alţii le folosesc. La CES 2012, firma a introdus Gorilla Glass 2, iar la CES 2013 a lansat a treia generaţie.

Deşi este aproape imposibil să existe o sticlă care să nu poată fi zgâriată, dar Gorilla Glass 3 se vrea aproape de acest deziderat. Potrivit producătorului, sticla rezistă de trei ori mai bine ca înainte la zgârieturile adânci, vizibile ochiului.

De asemenea, Gorilla Glass 3 are avantajul de a rezista căzăturilor şi loviturilor repetate. Astfel, chiar dacă se crapă sau se zgârie, nu îşi pierde din rezistenţă.

Cum este creată Gorilla Glass 3?

Potrivit pcworld.com şi Corning, Gorilla Glass 3 reuseşte să reziste atât de bine cu ajutorul unui proces de schimbare de ioni, care creează un strat întărit deasupra sticlei obişnuite. Fiecare îmbunătăţire a procesului de fabricaţie face practic procesul de ionizare mai bun şi sticla mai rezistentă.

De asemenea, în viitor, Corning este pregătit să realizeze ecrane curbate la fel de rezistente, dacă producătorii o vor cere.

Cât de rezistentă este Gorilla Glass 2?

Pentru a ne da seama cât de rezistentă este noua compoziţie, cel mai bine este să vedem cât de greu este să afectezi Gorilla Glass 2.

În video-ul de mai jos se poate vedea cum Gorilla Glass 2 rezistă la o presiune constantă de 52 de kilograme într-un punct fix.

De asemenea, un test cu un Samsung Galaxy S III poate fi văzut în video-ul de mai jos. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite