CES 2013: PaperTab este tableta care se îndoaie ca hârtia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
paper tab

Nu va mai dura mult până când gadgeturile noastre vor putea fi îndoite, iar acea senzaţie de carte pe care mulţi o regretă atunci când folosesc un e-book reader va reveni. Dovada a fost prezentată la CES 2013 în Las Vegas de către Plastic Logic, Intel şi Universitatea Queen’s.

Plastic Logic a mai prezentat şi înainte de CES 2013 ecrane flexibile, dar acesta este un rezultat al unui parteneriat cu Intel, ceea ce oferă speranţă ca în viitor lucrurile să arate mult mai bine pe frontul cărţilor digitale.

PaperTab este o tabletă de 10,7 inci, practic un ecran care poate fi îndoit, este alb-negru şi este şi touchscreen. Prototipul prezentat la CES 2013 rulează un procesor Sandy Bridge Intel i5, care permite ecranului să funcţioneze autonom, deşi de la distanţă pare un cap fără corp.

Un viitor mai aproape decât credem

Flexibilitatea nu este numai pentru realism, deoarece paginile pot fi întoarse prin îndoirea uneia dintre părţi, iar mai multe detalii vor fi demonstrate mâine.

Practic, tableta mai puţin obişnuită nu foloseşte aplicaţii clasice, ci se ajută de flexibilitate pentru a folosi principiul vechi al paginilor. Astfel, fiecare pagină e o aplicaţie care poate fi deschisă ca dintr-un caiet.

„În cinci sau zece ani majoritatea computerelor, de la ultrabook-uri la tablete vor fi la fel ca aceste foi care par a fi printate pe hârtie“, au declarat reprzentanţii Universităţii Queen’s. În prezentarea proiectului, dacă cineva vrea să trimită un mail, deschide coala cu acest program. Caută o poză şi atinge colţurile ecranului între ele. Astfel, poza s-ar ataşa la mail.

Mai multe detalii vor fi dezvăluite mâine, când PaperTab va fi prezentată pe larg în cadrul evenimentului, dar până atunci acest gadget care pare să fi fost scos dintr-un experiment ciudat ne face să visăm, deoarece tabletele şi computerele flexibile sunt foarte aproape de noi, mai aproape decât poate am crede.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite