Cele mai importante lansări de laptop-uri din 2020 de la MSI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiindcă tot suntem la sfârşit de an, am decis să arunc o scurtă privire asupra a ceea ce a însemnat anul pandemiei pentru producătorii de gadget-uri şi lansările lor, dacă au fost afectate sau nu, iar pentru asta, m-am oprit la cei de la MSI.

Anul 2020 a fost unul plin în materie de tehnologie, lansările fiind parcă mai dese, în unele cazuri, decât în perioadele precedente, neafectate de pandemie. Sigur, au existat amânări, am avut parte de evenimente online pentru majoritatea produselor, însă acestea au continuat să „vină”, să fie lansate şi prezentate publicului larg şi jurnaliştilor.

Una din primele lansări online de laptop-uri la care am participat a fost cea a celor de la MSI pentru gama Summit, motiv pentru care am şi decis să „examinez” anul lor şi să fac o scurtă recapitulare a produselor lansate.

MSI Summit

Imagine indisponibilă

Seria Summit a reprezentat o premieră în anul pandemiei pentru MSI, fiind prima serie de business lansată de producător, o mişcare curajoasă în acest context, ale cărei rezultate le vom vedea probabil în 2021. Este adresată oamenilor de afaceri, care călătoresc foarte mult şi îşi petrec ore în diferite şedinţe.

Summit este fără îndoială una dintre cele mai interesante serii ale celor de la MSI lansate în 2020 (sau, mă rog, mai degrabă anunţate în 2020), fiind alcătuită din patru dispozitive (B14 şi B15, respectiv E14 şi E15), toate lansându-se la începutul sau în cursul anului viitor. Sunt laptop-uri de top şi toate includ cele mai noi procesoare Intel i7 de generaţia a 11-a (Tiger Lake), conectivitate Wi-Fi 6, deblocare prin amprentă şi baterii generoase, capabile să reziste de la 10 ore până la 16 ore (Summit E15).

MSI a inclus de asemenea pe toate cele patru laptop-uri din gamă posibilitatea de a-ţi alege ecranul pe care îl preferi - astfel sunt variante cu ecran 4K la 60Hz pentru Summit E14 şi E15, cu 100% recunoaştere a spectrului Adobe RGB, pentru cei care vor maximul de la un display sau variante cu ecran FHD la 60Hz, de tip IPS, pentru cei care se mulţumesc cu o rezoluţie mai scăzută.

Imagine indisponibilă

Restul specificaţiilor sunt şi ele de top şi includ certificare Hi-Res audio, porturi Thunderbolt 4 (câte două pe E14 şi E15), stocare pe SSD de până la 2TB şi o memorie RAM care poate atinge 64GB pe Summit E15. Adaugi la aceste lucruri şi marginile reduse şi greutăţile destul de reduse ţinând cont de specificaţiile şi puterea introdusă în aceste carcase, şi seria Summit se anunţă a fi un succes. Rămâne de văzut cum se vor comporta laptop-urile la începutul anului viitor, la ce preţ vor sosi în România şi când vor trece şi prin mâinile noastre pentru un review.

MSI Modern / Prestige

Imagine indisponibilă

Dacă Summit se adresează celor care îşi consumă timpul între săli de conferinţe, Modern şi Prestige sunt două serii care îi vizează pe cei tineri, studenţi sau proaspăt angajaţi, aflaţi în căutarea unui laptop simplu, care să le permită rezolvarea uşoară a task-urilor, dar şi elegant, capabil să atragă câteva priviri.

Lansate în această vară, Modern şi Prestige vin în variante de 14 şi 15 inci, cam ca toate laptop-urile MSI, şi oferă aceeaşi performanţă alimentată de procesoarele Intel din generaţia a 11-a (i5 şi i7). Seria Prestige vine şi cu ecrane 4K şi tehnologie TrueColor pentru reprezentare mai corectă a culorilor, alături de plăci grafice de la NVIDIA din seria GTX.

La fel ca în cazul gamei Summit, cel mai puternic laptop are o bateria care rezistă 16 ore, fiind vorba aici de Prestige 15, în timp ce toate celelalte ating 10 ore de autonomie. Nu lipseşte nici conectorul Thunderbolt 4, cu Power Delivery, iar toate laptop-urile Prestige sau Modern au parte de un standard de rezistenţă militară, pentru cazurile în care sunt scăpate. Ambele game sunt sold out în acest moment în România, cu excepţia câtorva modele de Prestige, deci putem spune că MSI a avut succes cu această lansare în 2020. Aşteptăm şi noi pentru review unul din modele, la începutul anului viitor, când va sosi o nouă rundă de laptop-uri, în culori diferite.

MSI Stealth

Imagine indisponibilă

În fine, pentru gameri şi creatori de conţinut, MSI a venit cu Stealth 15M, un laptop de gaming cu specificaţii excelente şi o greutate de 1,7 kilograme. Compania îl numeşte cel mai subţire laptop de gaming de 15 inci din lume şi bineînţeles că vine cu un procesor i7 de la Intel din a 11-a generaţie, dar oferă şi suport Thunderbolt 4 şi PCIe Gen 4.

Fiind vorba de un laptop de gaming, MSI a focusat multă atenţie pe sistemul de răcire, care include două ventilatore şi 6 conducte pentru a se asigura că laptop-ul nu se încinge nici în sesiunile foarte lungi de gaming. Apropo de aceste sesiuni, ele pot dura câteva ore - maximum 9, dacă îl foloseşti pentru productivitate.

Conectivitate este şi ea de top (Wi-Fi 6) , iar laptop-ul oferă multe posibilităţi de upgrade pentru cei care doresc să îl pregătească pentru jocurile de peste câţiva ani. Ecranul are o rată de refresh de 144Hz, un lucru de aşteptat când vorbim de un laptop de gaming, iar placa grafică din interior este un GTX 1660 Ti de la NVIDIA, cu design Max-Q.

Stealth 15M este un alt laptop care va ajunge în România abia în prima jumătate a anului viitor, însă abia aşteptăm să punem mâna pe el. Specificaţiile sale sugerează o maşină de gaming foarte bună şi competentă, capabilă să ducă titluri AAA.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite