MSI GS66 Stealth - „Monstrul” cuminte de la MSI (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MSI GS66 Stealth

MSI GS66 Stealth este unul dintre acele laptop-uri de gaming care pot fi trecute cu vederea foarte uşor, neavând nimic din punct de vedere estetic care să sugereze „bestia” care se ascunde înăuntrul carcasei simple, de culoare neagră.

La prima vedere, GS66 Stealth e un laptop masiv, negru, care poate fi considerat drept workstation mobil sau orice altceva în afară de laptop de gaming. Logo-ul MSI abia se vede pe capac, astfel că nu prea există elemente vizuale care să indice că acesta este de fapt un monstru de gaming.

Şi totuşi, cam aşa poate fi descris GS66 Stealth, având specificaţii şi performanţă demne de a fi comparate cu cele ale unui PC (bine, şi un preţ pe măsură, dar despre asta vorbim mai încolo).

Aspect şi conectivitate

Să o luăm cu începutul. GS66 Stealth cântăreşte aproximativ 2 kilograme, fiind realizat dintr-un metal negru care explică această greutate, oferind însă eleganţă în designul simplist. Şasiul este solid, destul de gros şi cu forme foarte drepte, diferit de aproape orice alt laptop de gaming am testat în acest an. Te-ai aştepta ca măcar atunci când deschizi capacul să observi un anume element de gaming, însă asta nu se întâmplă: şi tastatura este simplă, doar iluminarea RGB „trădează” puţin scopul pentru care a fost conceput GS66 Stealth.

image

În ceea ce priveşte porturile, GS66 vine cu o varietate destul de mare: avem trei porturi USB-A 3.1, un HDMI, un USB-C cu Thunderbolt 3, un port de Ethernet şi un jack de căşti.

Tastatură şi touchpad

Tastatura este realizată de SteelSeries şi are cursă bună, cu taste suficient de mari, deşi nu foarte spaţiate. Scrisul nu este însă o problemă, şi poate fi utilizată cu uşurinţă şi în jocuri, deci nu am avut de ce să mă plâng. Nu lipseşte iluminarea RGB-per-key, care poate fi personalizată din aplicaţia SteelSeries Engine 3.

Touchpad-ul este foarte lat, dar lucrul acesta nu m-a deranjat deloc în utilizare. Dimpotrivă, mi s-a părut foarte util, fiind unul dintre lucrurile pe care le prefer de fiecare dată când vine vorba de laptop-uri, oferind un spaţiu de utilizare mult mai mare.

MSI GS66 Stealth

Ecran

În ceea ce priveşte ecranul, avem un panou IPS de 15,6 inci, cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli şi rată de refresh de 240Hz. Este exact aşa cum ar trebui să fie ecranul unui laptop de gaming, rapid, cu o calitate bună şi un contrast bine reglat „din fabrică”. Negrul arată bine, şi laptop-ul se descurcă bine şi în condiţii de lumină puternică.

Partea bună este că, dacă nu eşti mulţumit cu acurateţea culorilor, te poţi folosi de aplicaţia MSI True Color, care vine cu 6 presetări din care poţi alege temperatura de culoare optimă pentru ochii tăi (Gamer, Movie, Anti-Blue, sRGB, Office şi Designer). Recomand să le încerci pe fiecare câteva ore, pentru a vedea cu care te înţelegi cel mai bine.

Înainte să ajungem la ce se află în interiorul lui GS66 Stealth, câteva cuvinte despre sunetul de care este capabil. Vorbim de un laptop cu sunet puternic, însă nu am fost 100% mulţumit de felul în care se aude bass-ul, mi s-a părut că îi lipseşte puterea pe care am întâlnit-o pe alte laptop-uri, deşi tonurile înalte se aud destul de clar şi bine. Din fericire, folosesc în majoritatea timpului căşti pentru gaming, astfel că nu e o problemă cu care m-am confruntat prea des.

MSI GS66 Stealth

Specificaţii şi performanţă

Modelul pe care l-am testat eu a avut un procesor i7-10750H, cu placă grafică de la NVIDIA, un RTX 2070 8GB, cu Max-Q, 32GB de RAM şi un SSD de 1TB. Este o configuraţie impresionantă, capabilă să facă faţă celor mai solicitante jocuri şi task-uri. Pentru cele din urmă, o să remarci şi că temperatura sa rămâne destul de constantă, fără ca laptop-ul să se încingă prea tare. În jocuri, bineînţeles, e o poveste diferită, un titlu precum Call of Duty sau Control solicitându-l serios. Totuşi, GS66 Stealth a făcut faţă cu brio, scoţând constant peste 100 de FPS în primul titlu şi în jur de 80FPS în cel de-al doilea.

E un laptop competent, şi partea cea mai bună este că ai loc să îl îmbunătăţeşti - carcasa mare a lui GS66 Stealth permite adăugarea unui alt SSD şi a încă 32GB de memorie RAM, în cazul în care ai nevoie, astfel că putem spune cu destul de multă certitudine că e un laptop de cursă lungă, din care să scoţi untul câţiva ani buni.

Bateria este uriaşă, având 99,9 WHr - un lucru oarecum de aşteptat ţinând cont de dimensiunea carcasei, însă ţin să menţionez că este şi probabil cea mai mare baterie pe care o vei găsi pe un laptop de acest tip, oferindu-ţi cam 5 ore de utilizare.

image

Şi acum preţul. E un pic ciudat să vorbesc despre aspectul acesta, pentru că laptop-ul, în configuraţia testată de mine, nu e încă disponibil pe piaţa locală. Am găsit însă un model cu specificaţii similare, mai puţin RAM şi un ecran mai bun, de 300Hz, la aproximativ 14.000 de lei, deci cred că tot pe acolo s-ar plasa şi varianta din test a lui MSI G66 Stealth. Ştiu, e un preţ considerabil, dar similar cu ceea ce vei găsi la modele cu aceleaşi specificaţii de la alţi producători.

MSI GS66 Stealth este un laptop excelent, şi nu te poţi aştepta la altceva, atunci când vezi specificaţiile sale. O adevărată maşinărie de gaming şi muncă, cu un design simplu, care nu iese în evidenţă şi o baterie foarte mare - cam asta oferă GS66 Stealth.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite