Cel mai nou Android e lansat oficial de Google: cine primeşte Nougat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Android Nougat va fi pe noile dispozitive cu Android.
Android Nougat va fi pe noile dispozitive cu Android.

Google a pornit oficial actualizarea dispozitivelor cu Android la versiunea Nougat. A fost prezentată în primăvară, acum e finală.

Samsung a decis să lanseze Galaxy Note 7 cu Marshmallow şi va oferi apoi actualizare. La fel vor primi toate celelalte dispozitive high-end de anul acesta, dar sunt speranţe limitate pentru vechile modele. Totuşi, Google s-a asigurat că cele Nexus primesc. Astfel, Nexus 6P, 5X, tabletele Nexus Pixel C şi Nexus 9, dar şi Nexus 6 au primit. Noutăţile nu sunt semnificative, dar primeşti un modul nou de multitasking ceva mai util.

Android 7.0 Nougat poate fi sintetizat prin două funcţii noi, un sistem îmbunătăţit de notificări interactive şi un mod multi-tasking. Pe ecranul principal, notificările sunt grupate per aplicaţie şi este suficient să trageţi de una dintre ele pentru a le vedea pe toate din respectivul grup. La mesaje, puteţi răspunde direct din notificarea de pe ecranul blocat al dispozitivului, o funcţie ce era disponibilă pe iPhone de ceva timp. La fel ca pe un iPad cu iOS 9, dispozitivele cu Android 7.0 Nougat suportă interacţiunea cu două ferestre simultan.

Utilă mai ales pe tablete, această particularitate v-ar putea face viaţa mai uşoară şi în cazul în care aveţi un phablet. Pentru prima oară, meniul de acces rapid Quick Settings poate fi personalizat pentru a vă ajuta să ajungeţi mai rapid la funcţiile cu care interacţionaţi cel mai mult. De asemenea, un dublu tap pe butonul de multitasking va aduce în prim plan ultima aplicaţie deschisă.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite