Cel mai mare site de licitaţii online are probleme cu hackerii. Utilizatorii trebuie să îşi schimbe parolele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
eBay are probleme cu hackerii. FOTO Reuters
eBay are probleme cu hackerii. FOTO Reuters

Cel mai mare site cu licitaţii online din lume a raportat probleme astăzi. eBay susţine că a fost victima unui atac informatic şi le cere utilizatorilor să-şi schimbe parolele pentru a fi în siguranţă.

eBay, cel mai cunoscut site cu licitaţii, a fost victima unui atac cibernetic şi recomandă schimbarea parolelor de către utilizatorii. Grupul, care deţine şi site-ul de plăţi electronice PayPal, susţine că nu are dovezi că hackerii au avut acces la informaţii financiare sau legate de cardurile bancare, nici că  aceştia ar fi comis activităţi ilegale pe site-ul său, scrie Mediafax, citând AFP. Hackerii au reuşit să fure datele de identificare ale unui număr mic de salariaţi, ceea ce le-a oferit acces la reţeaua întreprinderii, a explicat compania.

Ei au putut intra astfel într-o bază de date ce include informaţii personale despre clienţi precum nume, parole, adrese fizice şi de e-mail, numere de telefon şi data naşterii. Grupul afirmă în schimb că baza de date compromisă nu conţinea informaţii financiare. O purtătoare de cuvânt a eBay, contactată de AFP, a precizat că nu există dovezi de acces la informaţii personale sau financiare ale utilizatorilor PayPal.

„PayPal este găzduit separat pe o reţea securizată şi toate informaţiile financiare ale PayPal sunt criptate“, a declarat aceasta. Pe site-ul său, eBay are circa 128 de milioane de utilizatori activi în lume, fiind printre primele din lume care au intermediat licitaţii online şi cel mai de succes până acum. Compania lucrează la o anchetă în derulare şi nu a spus câţi clienţi au fost afectaţi. „Credem totuşi că ar putea fi un număr mare de conturi afectate şi le cerem tuturor utilizatorilor de eBay să îşi schimbe parolele“, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite