Ce se întâmplă pe internet într-o secundă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce se întâmplă într-o singură secundă pe internet? Ei bine, faţă de acum câţiva ani, fiecare secundă reprezintă adăugarea unei noi cantităţi de informaţie. Un site vă ajută să înţelegeţi vizual internetul zilelor noastre.

Onesecond.designly.com este un site simplu, realizat cu ajutorul uneltelor vizuale disponibile pe designly.com.

În fiecare secundă sunt 197 de voturi pe Reddit, 465 de poze urcate pe Instagram şi 833 de postări pe blogurile Tumblr. Site-ul oferă şi o explicaţie vizuală a dimensiunii site-urilor de pe internet şi a activităţii pe acestea.

De exemplu, în fiecare secundă se fac peste 1.000 de apeluri pe Skype. În momentul când zăbovim mai mult pe site, acesta se actualizează automat şi aflăm câte apeluri s-au făcut de când suntem online pe el. Astfel, pe Twitter se postează peste 3.000 de mesaje pe secundă, potrivit datelor de până acum.

Dacă vă întrebaţi cât de mare este Cloud-ul, posibilitatea de a stoca date pe internet, atunci aflaţi că pe Dropbox sunt urcate peste 12.000 de fişiere în fiecare secundă, mai mici sau mai mari. Mai mare decât acesta este numărul de căutări în Google, numărul de videoclipuri urmărite pe YouTube şi like-urile de pe Facebook.

Site-ul se încheie cu o concluzie aproape filosofică: acum 10 ani Skype, Facebook, Reddit, Twitter, Tumblr, Dropbox sau Instagram nu existau. Acum 20 de ani erau doar 130 de site-uri şi trebuia să plătim pentru un cont de mail la furnizorul de servicii. Acum 30 de ani nu exista internet.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite