Ce este esFields, aplicaţia românească dezvoltată pentru zona de retail şi gestionare de produse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EsFields este un produs românesc, o aplicaţie creată de cei de la EXE Software pentru legătura echipelor de pe teren şi a celor de la sediu. Utilă pentru retail şi gestionare de produse, aplicaţia vine cu diferite funcţii pe care le explică chiar cei care au dezvoltat-o.

Cum a apărut ideea aplicaţiei?

Ideea dezvoltării unei astfel de aplicaţii ne-a apărut odată cu lansarea în piaţă, de către Apple, a primului iPhone. La acea vreme, aveam deja în EXE Software experienţa dezvoltării de aplicaţii pentru PDA-uri şi am intuit potenţialul enorm al utilizării smartphone-urilor în zona de business.

Care sunt principalele ei funcţionalităţi?

esFields este o soluţie SFA flexibilă, care include formulare configurabile pentru preluarea de comenzi online şi offline, merchandising, stocuri, managementul forţei de vânzare, inclusiv managementul performanţei, funcţionalităţi de chat intern, managementul rutelor, a relaţiei cu clienţii (customer care), managementul documentelor atât de uz intern, cât şi cele de uz în relaţia cu clienţii, inclusiv poze,  analiză şi raportare centralizată de date culese de pe teren.

Ne poţi oferi un scurt istoric al aplicaţiei, cum era la început şi ce lucruri i-aţi mai adus, pe parcurs?

Dezvoltarea de soluţii mobile este una dintre cele trei direcţii importante, în care EXE Software activează, de mai bine de 15 ani. În 2008, echipa internă de cercetare-dezvoltare a primit drept sarcină analiza noilor tehnologii, sosite odată cu primul smartphone şi a capabilităţii acestora, de a oferi funcţionalităţi utile pentru zona de business. Aşa s-a născut esFields, un concept care să demonstreze utilitatatea smartphone-urilor în business.

În 2010, a fost lansată prima versiune comercială, dedicată activităţilor de marketing pe teren. Reacţia pieţei a fost oarecum cea aşteptată, economia era încă în revenire, după criza financiară, preţul unui smatphone era încă unul aproape prohibitiv, iar marile companii investiseră, nu demult, în soluţii care utilizau vechile tehnologii şi dispozitive mobile. Însă, toată această primă experienţă ne-a demonstrat interesul companiilor pentru această tehnologie şi, în plus, am identificat astfel o mulţime de nevoi şi cerinţe, care au fost transformate în funcţionalităţi de implementat în următoarele versiuni.

De atunci şi până în prezent, am rămas consecvenţi cu ceea ce ne-am propus iniţial – esFields, o soluţie mobilă solidă, prin care cele mai noi tehnologii să fie puse la treabă,  pentru a oferi toate funcţionalităţile necesare susţinerii activităţilor şi îmbunătăţirea productivităţii utilizatorilor noştri.

Astfel, pe lângă versiunea pentru iOS, au fost adăugate versiunile pentru Android şi Windows, iar acum soluţia este disponibilă şi in Cloud, integrează GoogleMaps, iar tehnologia PowerBI este folosită în zona de raportare de date. Ea este proiectată să funcţioneze, atât independent, cât şi integrat cu majoritatea platfomelor de tip ERP şi CRM exsitente, acum, în piaţă.

În ce domenii este folosită aplicaţia esFields?

esFields şi-a dovedit utilitatea în domenii precum distribuţie de bunuri şi servicii, preluare şi raportare de date diverse din teren, merchandising, transporturi, customer care şi studii de piaţă fiind implementată cu succes, atât la companii multinaţionale, dar şi la firme locale din România.

Aplicaţia este şi va rămâne exponentul capabilităţilor noastre în această zona a soluţiilor software. Se află în lucru şi nu vor întârzia să apară funcţionalităţi noi, precum cele care integrează elemente de inteligenţă artificială (AI), cum ar fi recunoaşterea de imagini şi voce şi de prognoză (forecasting), în zona de a analiză de date şi raportare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite