Câştigătorii hackathon-ului Innovation Labs 2.0 din Cluj intră în programul de pre-accelerare

0
0
17 idei de afaceri au fost dezvoltate de-a lungul programului FOTO Arhivă Răzvan Băltăreţu
17 idei de afaceri au fost dezvoltate de-a lungul programului FOTO Arhivă Răzvan Băltăreţu

Pe 8 şi 9 martie, Liberty Technology Park din Cluj-Napoca a găzduit cel de al doilea hackathon Innovation Labs 2.0, eveniment în urma căruia cele mai bune 10 echipe au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge cu sprijinul Orange şi Microsoft.

Urmează 3 luni în care finaliştii programului vor beneficia de mentorat şi susţinere pentru a dezvolta concepte valide de business şi produse inovatoare cu impact la nivel global. Lista câştigătorilor hackathon-ului din Cluj este disponibilă online la http://blog.innovationlabs.ro/2014/03/09/we-proudly-present-the-finalists-of-the-innovation-labs-2-0-hackathon-in-cluj/

Peste 50 de tineri pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie au venit sâmbătă, 8 martie, la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca pentru a participa la hackathon-ul Innovation Labs 2.0. Evenimentul a început cu prezentarea ideilor de afaceri ale participanţilor care au avut la dispoziţie un minut pentru a convinge juriul de potenţialul propriilor proiecte şi a recruta noi membri în echipele lor.

17 idei de afaceri au fost dezvoltate de-a lungul programului, iar echipele au avut la dispoziţie 24 de ore pentru a crea prototipuri funcţionale şi concepte de business lucrând alături de antreprenori consacraţi şi lideri din industrie. Printre mentorii care le-au ghidat paşii pe parcursul evenimentului se numără Dan Suciu (Engineering Director 3Pillar Global), Andrei Pastuhov (Communication Designer şi Co-fondator BloomStudio), Istvan Hoka (CTO ZenCash), Iulian Niţescu (CTO şi Fondator Graphmasters), Oltea Zambori sau Cristina Putan (PR Beta).

Duminică, 9 martie, echipele au avut ocazia de a participa la o sesiune demo pentru aplicaţiile dezvoltate şi au continuat prin a susţine o prezentare de 3 minute a propriilor idei de afaceri în faţa juriului de specialitate format din: Cristian Paţachia (Development & Innovation Manager Orange), Mihnea Dumitru (Convergent Marketing Manager Orange), Dan Suciu (Engineering Director 3Pillar Global), Vlad Ciurca şi Oana Petruş (organizatori Startup Weekend), Marius Mornea (Project Manager Epistemio), Marius Mocian (Head of Sales hipMenu), Mircea Paţachi (Perl Department Manager Evozon), Florin Mureşan (CEO Squirrly), Silvian Morariu (Development Manager AROBS), şi Iulian Niţescu (CTO Graphmasters).

Prezentările susţinute de echipele participante la hackathon au reflectat atât progresul înregistrat de-a lungul celor 24 de ore, cât şi determinarea tinerilor de a dezvolta produse inovatoare cu potenţial disruptiv. La final, juriul a avut misiunea dificilă de a alege cele mai bune 10 proiecte care vor intra în programul de pre-accelerare Innovation Labs 2.0. După deliberări îndelungate, membrii juriului au selecţionat cei 10 finalişti, iar lista completă a acestora este disponibilă la http://blog.innovationlabs.ro/2014/03/09/we-proudly-present-the-finalists-of-the-innovation-labs-2-0-hackathon-in-cluj/

Finaliştii hackathon-ului Innovation Labs 2.0 din Cluj se alătură astfel celor 16 echipe din Bucureşti care vor participa pe parcursul următoarelor trei luni la discuţii deschise cu experţi din diferite domenii şi vor beneficia de sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să dezvolte produse cu potenţial disruptiv la scară globală. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri