Bucureştenii vor plăti întreţinerea de pe telefon printr-o aplicaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un smartphone, o aplicaţie şi gata întreţinerea. Şi un card bancar n-ar strica. FOTO Adevărul
Un smartphone, o aplicaţie şi gata întreţinerea. Şi un card bancar n-ar strica. FOTO Adevărul

Aproximativ 20.000 de proprietari din Bucureşti au acces, începând cu decembrie, la plata întreţinerii direct de pe smartphone. Aceştia scapă astfel de drumul până la administrator.

Aceşti bucureşteni au acces la noua metodă de plată a costurilor de întreţinere în baza unui parteneriat încheiat cu Scomet.ro, cel mai mare furnizor de servicii de administrare a blocurilor de locuinţe din capitală. Locatarii tuturor celor 21.400 apartamente, administrate de 316 asociaţii de proprietari din Bucureşti, pot plăti rapid, comod şi simplu, direct de pe smartphone, toate serviciile de întreţinere lunare. Vor folosi pentru plată aplicaţia Netopia mobilPay.

Pentru a avea acces direct la plata întreţinerii prin portofelul digital dezvoltat de Netopia, locatarii din portofoliul Scomet trebuie să acceseze de pe telefonul mobil get.mobilpay.com, să îşi descarce aplicaţia compatibilă cu sistemele de operare Android sau iOS, să se înregistreze şi să confirme cardul bancar.

În ceea ce priveşte folosirea unei astfel de aplicaţii în alte domenii, Netopia susţine că plăţile online realizate de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, au ajuns la un avans important anul acesta. Numărul tranzacţiilor procesate a crescut cu peste 300%, în timp ce valoarea lor a urcat cu peste 20%. Plăţile au fost impulsionate de introducerea opţiunii de achiziţie online a mijloacelor de transport în comun din Alba Iulia, Turda şi Cluj-Napoca, de implementarea, în premieră, a opţiunii de plată cu portofelul digital în hipermarket, la două magazine Cora din Bucureşti, dar şi în lanţul de restaurante Chopstix din Capitală. Din 2015, utilizatorii portofelului digital pot achita inclusiv taxa de pod de la Feteşti sau amenzile de circulaţie.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite