Românul, frate cu cashul: plata online e populară în Bucureşti şi cam atât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala este importantă, din punct de vedere economic şi social, iar asta se vede cel mai bine la plata online şi cu cardul. Jumătate din plăţile online sunt efectuate din Bucureşti.

Peste 60% din totalul tranzacţiilor online cu cardul procesate în prima jumătate a anului au fost realizate de către bărbaţi, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost realizate din Bucureşti, arată datele Netopia mobilPay, liderul plăţilor mobile din România. Majoritatea acestora au peste 40%, cu vârste cuprinse între 25 şi 34 ani.

Informaţiile Netopia arată că bucureştenii sunt, în continuare, cei mai fideli utilizatori ai plăţii online cu cardul, peste 50% din toate tranzacţiile intermediate de companie de la începutul lui 2015 provenind din Capitală. Următoarele oraşe în care se plăteşte considerabil online sunt Cluj – Napoca, cu o pondere de 5%, Timişoara – cu 4,9% din totalul tranzacţiilor online procesate anul acesta, respectiv Iaşi, Constanţa şi Braşov, fiecare cu o pondere de aproximativ 3%, se arată în comunicatul remis „Adevărul”.

Cei care folosesc cel mai puţin cardul online, pentru cumpărăturile pe Internet, sunt seniorii cu vârste de peste 55 ani (4%), în timp ce doar 2% dintre cei care au peste 65 de ani plătesc online. Referitor la achiziţiile de pe Internet, acestea se îndreaptă, cu precădere, către produse şi servicii din zona turismului, utilităţilor, digital şi IT&C.

În final, în ceea ce priveşte zilele şi ”minutul de aur” al cumpărăturilor achitate online, cei mai mulţi români preferă să cumpere din în timpul săptămânii, începând cu ora 9.00 dimineaţa, şi până la 12.00, sau seara, după 19.00, când îşi termină programul la birou.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite