BlackBerry şi Samsung, telefoane destul e sigure pentru Pentagon. Apple mai are de aşteptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BlackBerry şi Samsung pot avea motive de bucurie, deoarece dispozitivele acestor două firme au fost aprobate de către Departamentul de Apărare american şi pot fi folosite de către angajaţii acestuia.

Gadgeturile aprobate sunt cele care au sistem de operare BlackBerry 10, tabletele BlackBerry Playbook şi device-urile de la Samsung care au sistemul Knox, pentru cei care vor să-şi folosească telefonul la muncă. Apple rămâne în afara acestei liste, cel mai probabil până la finalul lunii.

Pentru a ajunge la acest moment istoric, când angajaţii au voie să aleagă dintre mai mulţi producători, Agenţia Naţională de Securitate din SUA a lucrat cu Samsung pentru a dezvolta un Android mai sigur, cu mai multe straturi de protecţie software şi hardware.

Sistemul de la Samsung se numeşte Knox şi le permite angajaţilor să aibă mai multe aplicaţii de muncă, securizate în interiorul telefonului şi care pot fi şterse de la distanţă, dacă telefonul este pierdut.

Momentan, Departamentul de Apărare utilizează 470.000 de BlackBerry, 41.000 de iPhone-uri şi 8.700 de telefoane cu Android. Departamentul ar vrea să ajungă să aibă 8 milioane de dispozitive, iar cu această mişcare anunţată astăzi deschide drumul către mai multe device-uri. De asemenea, este o veste bună şi pentru BlackBerry, care a primit cumva aprobarea că BlackBerry 10 este un sistem de operare foarte sigur. Până acum, canadienii aveau foarte multe contracte exclusive cu diferite agenţii guvernamentale, dar absenţa unor telefoane performante ameninţa această poziţie. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite