Bărbaţii, mai uşor de păcălit pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii sunt atraşi de pozele de profil cu femei goale
Bărbaţii sunt atraşi de pozele de profil cu femei goale

Masculii cad mai uşor decât doamnele în capcana atacurilor virtuale pe Facebook, din cauză că acceptă cereri de prietenie de la orice femeie sexy. Femeile sunt mai precaute din fire când vine vorba de oferirea de informaţii personale.

Acesta nu este însă singurul motiv pentru care bărbaţii sunt ţinte mai uşoare ale atacurilor virtuale de pe reţelele sociale. O cercetare realizată pe 1.600 de utilizatori de site‑uri de socializare din SUA şi Marea Britanie arată că bărbaţii cedează uşor la invitaţii sexuale şi când vine vorba de cele virtuale. Astfel, bărbaţii sunt fraieriţi de orice femeie îmbrăcată sumar care aşteaptă să le fie „prietenă" pe Facebook. Imediat ce au acceptat ca acea persoană să aibă acces la informaţiile lor personale de pe reţelele de socializare, bărbaţii devin ţinte perfecte pentru atacurile informatice.

Ignoră setările de securitate

Studiul realizat de producătorul de softuri antivirus Bitdefender mai arată că bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile să accepte cereri de prietenie din partea străinilor, să facă public locul în care se află, să ignore setările de securitate şi să lase pagina lor de Facebook deschisă pentru a fi văzută de ceilalţi. În plus, bărbaţii citesc foarte rar instrucţiunile de securitate ale site-urilor.

La aceste capitole, diferenţele dintre activităţile online ale femeilor şi cele ale bărbaţilor sunt majore. Astfel, 64,2% din femei susţin că resping întotdeauna cererile de prietenie din partea străinilor, în timp ce doar 55,4% din bărbaţi fac acest lucru. Un sfert dintre masculi le permit străinilor să vadă informaţii despre contul lor, în comparaţie cu doar 16% din doamne.

În cazul bărbaţilor, aceştia apasă imediat butonul de confirmare a unei prietenii atunci când cererea vine de la cineva cu o poză înfăţişând o femeie atrăgătoare. Doamnele opun rezistenţă atunci când sunt asaltate de cereri cu poze ale unor bărbaţi care arată bine. Cercetarea mai arată că bărbaţii americani au activităţi mai riscante pe Facebook decât britanicii.

„Societatea le-a învăţat pe femei să fie precaute când au de-a face cu bărbaţi străini", spune George Petre, reprezentant Bitdefender. El crede că cel mai mare risc la care se expun bărbaţii vine din faptul că acceptă cereri de prietenie de la necunoscuţi. 

25% din bărbaţi le permit persoanelor străine de pe Facebook să vadă informaţii personale de pe contul lor.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite