Atacurile cu rachete asupra Israelului vor fi anunţate prin SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israelienii vor primi un SMS în cazul în care ţara este atacată.
Israelienii vor primi un SMS în cazul în care ţara este atacată.

Armata israeliană a creat un sistem de alertare prin SMS a populaţiei în cazul unui atac cu rachete. Mesajele vor fi scrise în limbile ebraică, arabă, engleză şi rusă, iar deocamdată funcţionează pentru locuitorii din Ierusalim, Tel Aviv şi Haifa.

Primul test al acestui sistem se va desfăşura astăzi, între orele 8.00 şi 18.00, iar joi va fi testat pentru întreaga ţară. „Comandamentul apărării pasive, test al sistemului de alertă mobil” este textul pe care îl vor conţine SMS-urile trimise în această perioadă, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei. Acest exerciţiu este destinat pregătirii populaţiei civile pentru cazurile în care vor fi lansate atacuri din Iran sau de către mişcarea Hezbollah, notează „Mediafax”.

Acest test a interesat şi presa care a deschis ziua cu analize asupra situaţiei Israelului. Ziarul „Yediot Aharonot” a titrat pe prima pagină că ţara nu este pregătită pentru un război cu Iran, susţinând că jumătate dintre israelieni nu au mască de gaze şi că lucrările de protecţie a spitalelor nu se vor termina decât peste trei ani.

Ziarul „Haaretz” a afirmat că Iranul a înregistrat progrese în producerea şi adaptarea focoaselor nucleare pentru rachete capabile să ajungă în Israel, citând un oficial israelian.

Israel este singura putere nucleară din regiune, deşi nu este recunoscută oficial, şi consideră că siguranţă naţională i-ar fi ameninţată dacă Teheran ar dispune de o bombă atomică. Însă Iranul neagă faptul că ar folosi programul său nuclear în scopuri militare. Chiar şi Statele Unite ale Americii s-au implicat în această problemă şi susţin sporirea sancţiunilor împotriva Teheranului. Mai mult, câţiva oficiali americani au vizitat Israelul pentru a descuraja lansarea unui eventual atac asupra Iranului.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite