ASUS lansează un smartwatch pe piaţa din România. La ce preţ este disponibil VivoWatch SP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asus VivoWatch SP

ASUS anunţă lansarea pe piaţa românească a noului VivoWatch SP, un smartwatch ce dispune de o pereche de senzori EKG (Electrocardiogramă) şi FPG (Fotopletismogramă), ce oferă monitorizarea sănătăţii şi a activităţii de fitness 24/7.

VivoWatch SP lucrează împreună cu aplicaţia ASUS HealthConnect pentru telefon, permiţându-le utilizatorilor să urmărească ritmul cardiac, exerciţiile fizice, somnul şi o varietate de alte categorii de sănătate şi să monitorizeze şi să înregistreze tensiunea arterială.

Cu ajutorul senzorului EKG, VivoWatch SP calculează un indice de vitalitate şi de relaxare în doar un minut. Indicele de Vitalitate este un scor de rezistenţă la stres, în timp ce Indexul de Relaxare este un scor al nivelului actual de relaxare sau stres. Cele două scoruri sunt apoi utilizate pentru a calcula un index de armonie corporală, care le oferă utilizatorilor date uşor de înţeles, pentru răspunsul corpului lor la stres.

Aplicaţia ASUS HealthConnect

ASUS VivoWatch lucrează cu aplicaţia ASUS HealthConnect ce dispune de tehnologia HealthAI, care ajută utilizatorii să gestioneze datele, furnizând sfaturi personalizate pentru managementul sănătăţii bazat pe măsurători şi pe obiceiurile personale.

Cu ajutorul aplicaţiei ASUS HealthConnect, utilizatorii pot vedea informaţiile despre presiunea sangvină, ritmul cardiac, exerciţii, nivelurile de stres, calitatea somnului şi ciclul menstrual în cazul femeilor.

Informaţiile culese despre exerciţii şi activitate includ numărul de paşi, distanţa parcursă, caloriile arse şi durata exerciţiilor. O măsurare intuitivă a nivelului de stres oferă un rezumat uşor de înţeles al nivelului de stres zilnic bazat pe variabilitatea ritmului cardiac (VRC). Variaţii mai mari ale frecvenţei cardiace pot indica niveluri de stres mai mici şi o sănătate mai bună.

VivoWatch SP măsoară, de asemenea, ritmul cardiac al purtătorului, durata somnului şi mişcarea pe parcursul nopţii.

Asus VivoWatch SP

GPS şi autonomie de două săptămâni

Ceasul dispune de un senzor Pulse O2 încorporat, ce măsoară saturaţia de oxigen din sânge şi le permite utilizatorilor să ştie cât de bine se adaptează corpul lor la exerciţiile fizice şi când este timpul să se odihnească şi să respire. VivoWatch SP este, de asemenea, capabil să detecteze ritmul cardiac aerob şi oferă notificări vizuale şi de vibraţii atunci când utilizatorii efectuează exerciţii aerobice sănătoase sau sunt extenuaţi.

Un senzor GPS permite urmărirea antrenamentelor în aer liber cu o varietate de statistici de activitate, inclusiv viteza, distanţa şi durata. În plus, un altimetru le permite utilizatorilor să vadă altitudinea curentă şi un grafic al altitudinii atunci când fac drumeţii sau căţărări.

ASUS VivoWatch SP este rezistent la apă, până la adâncimi de 50 de metri, astfel că poate fi purtat şi atunci când înoţi. Smartwatch-ul oferă până la 14 zile autonomie în operarea normală, avînd un design universal care acceptă brăţări diferite. VivoWatch SP oferă, de asemenea, o varietate de feţe de ceas.

Preţ şi disponibilitate

ASUS VivoWatch SP este disponibil în România la un preţ de aprox. 1599 lei (taxe incluse). Totodată, modelul VivoWatch BP a intrat pe piaţă la un preţ de aprox. 899 lei (taxe incluse).

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite