Huawei a depăşit Apple la vânzările de telefoane şi urcă pe locul doi în top. Ce companie are cele mai mari vânzări de smartphone-uri pe plan global

0
Publicat:
Ultima actualizare:
huawei

Producătorul chinez de smartphone-uri Huawei a depăşit Apple în ceea ce priveşte vânzările de telefoane la nivel global şi a trecut pe locul al doilea.

Samsung este, în continuare, liderul mondial din industria smartphone-urilor. Victoria Huawei în faţa gigantului din Cupertino nu face decât să reafirme campania agresivă de publicitate pe care compania chineză o practică de câţiva ani. Asiaticii au dorit cu disperare să fie percepuţi ca un brand ”cool”, mai ales printre persoanele tinere.

Această performanţă a putut fi realizată datorită investiţiilor masive în dezvoltare şi PR, notează The Verge. Huawei a lansat chiar şi un smartphone dedicat lanţului de restaurante KFC, din China, în ceea ce a fost un parteneriat extrem de profitabil pentru ambele părţi. 

Cu toate acestea, trebuie notat că Huawei lansează mai multe produse, anual, decât Apple, şi acoperă un spectru mult mai larg de piaţă decât compania californiană, la nivel mondial. Rămâne de văzut cum se va schimba topul, odată cu lansarea lui iPhone 8 care va avea loc marţea viitoare, pe 12 septembrie 2017.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite