Apple a vrut câte 30 de dolari pentru fiecare smartphone Samsung

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de procesul intentat Samsung, Apple a afirmat că vrea despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari pentru că sud-coreeni i-au copiat produsele. Acum, în timpul procesului, au apărut informaţii care arată că americanii aveau, încă din 2010, un plan prin care Samsung să plătească pentru fiecare telefon vândut.

Apple a vrut din 2010 să ajungă la o înţelegere cu sud-coreeni pentru a nu se mai ajunge în instanţă. Atunci, americanii voiau să primească de la Samsung câte 30 de dolari pentru fiecare telefon cu ecran tactil, adică cele cu Android sau mai noile cu Windows Phone şi Bada. Pentru tablete a fost propusă o taxă de 40 de dolari, urmând să scadă la 30 de dolari pe parcursul a doi ani, notează „The Verge”.

Apple însă mai avea un plan de reduceri bazat pe mai mulţi factor. Astfel, folosind drept exemplu un Blackjack II cu Windows Mobile, compania americană urma să accepte să reducă din taxă bazându-se pe anumite patente. Cele din Windows Mobile, deja cumpărate de Microsoft, ar fi redus taxa cu 40%, un schimb de patente cu Samsung ar mai fi dus la o reducere de 20%, iar telefoanele produse de Samsung, dar cu tastatură fizică QWERTY ar fi însemnat alte 20 de procente în minus. În total, o reducere substanţială de 80%.

Însă negocierile au eşuat pe parcurs, ceea ce a dus la procesul din aceste zile. Probabil că sud-coreeni n-au fost mulţumiţi de taxele impuse de Apple şi au decis să continue planul de a produce smartphone-uri Android. Acum, rămâne de văzut ce va decide instanţa, cine va avea câştig de cauză.

Nici alţi producători de smartphone-uri cu Android nu au fost lipsiţi de acorduri prin care au acceptat să plătească taxă de folosire a patentelor. Chiar Microsoft câştigă sute de milioane de dolari de la astfel de producători, datorită faptului că patentele companiei sunt folosite în sistemul de operare al Google. Astfel, HTC, Samsung sau Huawei au acceptat să plătească între 5 şi 15 dolari per aparat pentru a nu ajunge la despăgubiri mai mari. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite