Apple a anunțat noile laptopuri MacBook PRO cu cipuri M2 Pro și M2 Max

0
Publicat:

Apple a anunțat marți, 17 ianuarie, o serie de MacBook-uri care utilizează noile și cele mai rapide cipuri M2 Pro și M2 Max într-o ”lansare surpriză” cu câteva săptămâni înainte de programul său obișnuit, scrie Reuters.

MacBook-uri PRO cu cipuri M2 Pro și M2 Max. FOTO Apple
MacBook-uri PRO cu cipuri M2 Pro și M2 Max. FOTO Apple

Lansarea dispozitivelor care utilizează cele mai recente versiuni ale cipului M2, pe care Apple le-a prezentat anul trecut, este o consecință a deciziei gigantului tehnologic, din 2020, de a utiliza semiconductori concepuți intern, după ce timp de 15 ani s-a bazat pe tehnologia Intel.

Noul Mac mini pornește de la 599 de dolari și va fi disponibil începând cu 24 ianuarie. MacBook Pro de 14 și 16 inci cu cele mai recente cipuri pornesc de la 1.999 de dolari, față de prețul de 1.299 de dolari pentru un model de 13 inci echipat cu cipul M2.

Ce spune Apple despre performanțele procesorului M2 Pro pe MacBook Pro:

- redarea titlurilor și a animațiilor în Motion este cu până la 80% mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro cu procesor Intel și cu până la 20% mai rapidă decât generația anterioară;

- compilarea în Xcode este de până la 2,5 ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro cu procesor Intel și cu aproape 25 la sută mai rapidă decât generația anterioară;

Procesarea imaginilor în Adobe Photoshop este cu până la 80% mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro cu procesor Intel și cu până la 40 la sută mai rapidă decât generația anterioară.

Ce spune Apple despre performanțele procesorului M2 Max pe MacBook Pro:

- redarea efectelor în Cinema 4D este de până la 6 ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro cu procesor Intel și cu până la 30% mai rapidă decât generația anterioară;

- gradarea culorilor în DaVinci Resolve este de până la 2 ori mai rapidă decât cel mai rapid MacBook Pro cu procesor Intel și cu până la 30 la sută mai rapidă decât generația anterioară.

Acțiunile Apple au crescut cu aproximativ 1%, remarcându-se o piață în general în scădere. La nivel macro acțiunile au pierdut aproximativ 27% în 2022, cea mai mare scădere de la criza financiară din 2008.

Noul MacBook PRO. FOTO Apple
Noul MacBook PRO. FOTO Apple

Apple a declarat că noul M2 Pro are cu aproape 20% mai mulți tranzistori decât M1 Pro și dublu față de M2, ajutând programe precum Adobe Photoshop să ruleze sarcini de lucru grele "mai repede ca niciodată".

Apple organizează de obicei primul eveniment al anului în luna martie, când își prezintă iMac-urile și accesoriile. Evenimentul de primăvară din acest an ar putea include lansarea mult-așteptatei căști de realitate augmentată, a anunțat Bloomberg News la începutul acestui an.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite