Aplicaţia care a promis că îţi şterge automat mesajele compromiţătoare admite că nu făcea aşa ceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Snapchat, aplicaţia care nu prea şterge mesajul care trebuia şters.
Snapchat, aplicaţia care nu prea şterge mesajul care trebuia şters.

Aplicaţia care le promitea utilizatorilor intimitate completă, ştergând automat mesajele, a trebuit să admită că nu face nici pe departe aşa ceva. Şi acum cele trei miliarde de dolari pe care Facebook le-ar fi oferit pe Snapchat par degeaba.

„Reuters“, citată de HuffingtonPost, informează că Snapchat a ajuns la un acord cu Federal Trade Commission (FTC) din Statele Unite ale Americii cu privire la incapacitatea aplicaţiei de a şterge mesajele automat şi de a informa interlocutorul că celălalt a salvat mesajul cu un screenshot. Sub noul acord, politicile de intimitate ale Snapchat vor fi monitorizare de un terţ în următorii 20 de ani.

Vox detaliază şi spune că era foarte uşoară păstrarea mesajelor, n-aveai nevoie decât de un sistem de operare cu o versiune mai vechi, cum ar fi iOS 6 în vremea lui iOS 7. „De fapt, orice destinatar cu un dispozitiv Apple care are o versiune de iOS mai veche de 7 poate să treacă de capacitatea aplicaţiei de a detecta când este făcută o captură de ecran, expeditorul nefiind informat“, se arată în comunicatul FTC. O urmare a acestui fapt este subredditul Leaked SnapChats (desigur, e NSFW).

„Dacă o companie se foloseşte de intimitate şi securitate drept atuuri în faţa utilizatorului, atunci e absolut necesar să se ţină de cuvânt“, a afirmat Edith Ramirez, preşedinte FTC. Snapchat a avut probleme la începutul anului şi cu funcţionalitatea Find Friends care a dus la dezvăluirea a 4,6 milioane de conturi şi numere de telefon. Acum, Snapchat a spus că, pur şi simplu, a uitat să dea atenţie funcţionalităţii de ştergere.

„Unul dintre modurile în care am învăţat a fost prin greşelile pe care le-am făcut, am învăţat şi le-am rezolvat. Sunt devotaţi promovării intimităţii utilizatorului şi să integrăm în Snapchat controlul asupra modului în care comunică şi cu cine“, spune compania într-un comunicat. Deocamdată, Snapchat nu plăteşte nimic, dar dacă încalcă termenii, va avea de achitat câte 16.000 de dolari pentru fiecare contravenţie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite