Anul 2021 va marca revenirea la programul normal de lansări pentru Apple

0
0
iphone 12

După un 2020 dat peste cap de pandemie, programul Apple pentru viitoarea serie de iPhone-uri va reveni la normal, cu primii paşi făcuţi încă din timpul verii.

Întreaga infrastructură aflată în spatele iPhone-urilor, de la designul componentelor la ieşirea pe piaţă a produsului final, a avut de suferit anul acesta din cauza pandemiei, care a afectat producţia şi livrarea componentelor necesare pentru smartphone-urile companiei americane.

Însă, analistul chinez Ming-Chi Kuo este convins că 2021 va aduce revenirea la normal în ceea ce priveşte iPhone-urile, sau cel puţin acesta este scenariul pe care merg în acest moment Apple şi partenerii săi.

Deşi este devreme pentru a şti exact ce efecte va avea pandemia din vară, începerea vaccinării în multe regiuni ale lumii pare să fi dat convingerea şefilor Apple că lucrurile vor reveni la normal.

Revenirea la normal, cu lansări în septembrie, urmate la câteva zile sau săptămâni de disponibilitatea pe piaţă a telefoanelor, este importantă pentru Apple, care mizează pe veniturile generate de noile serii de iPhone-uri în exerciţiile financiare din ultimul trimestru al anului.

Normalitatea în procesul de dezvoltarea a iPhone-urilor presupune începerea producţiei încă de la începutul verii, nu cum s-a întâmplat anul acesta, când unele dintre modelele seriei iPhone 12 se aflau în producţie în luna septembrie.

Acelaşi Ming-Chi Kuo spune că iPhone 12 se bucură de o cerere mare, în special versiunile Pro, în cazul cărora Apple s-a confruntat cu lipsuri în ceea ce priveşte componente foto.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri