Android va cere acordul utilizatorilor înainte de a emite notificări

0
0
Android update actualizare FOTO Shutterstock
Android update actualizare FOTO Shutterstock

Android ajunge să introducă, abia la 13-a versiune, o opţiune prin care utilizatorul să poată limita de la bun început numărul aplicaţiilor care-l asaltează cu notificări.

Începând cu Android 13, sistemul de operare instalat pe miliarde de smartphone-uri din întreaga lume, copiază de la iPhone o funcţie pe care dispozitivele Apple o oferă de ani buni. Anume, permisiunile pentru notificări. Aplicaţiile de Android vor trebui să primească permisiunea expresă a utilizatorului înainte de a putea genera notificări.

În prezent, deşi utilizatorul are opţiunea de a opri notificările pentru fiecare aplicaţie în parte, acestea pot emite notificări imediat după instalare şi fără acordul utilizatorului.

Google a presupus, până acum, că toţi utilizatorii sunt de acord cu notificările şi doar cei mai „pretenţioşi” vor recurge la un reglaj fin, prin care să lase notificările active doar pentru anumite aplicaţii.

Cu noua opţiune, care este deja implementată în cea mai nouă versiune de test a lui Android 13, utilizatorul poate de la început să blocheze notificările unei aplicaţii despre care ştie de când o instalează că nu va avea nevoie de notificările acesteia.

O altă noutate pe care Android 13 o va aduce este suportul pentru Bluetooth Low Energy. Acesta foloseşte codec-ul LC3 (Low Complexity Communications) pentru a transmite audio de calitate mai bună la un bitrate mai mic, ceea ce înseamnă un consum mai mic de energie pentru cei care ascultă muzică la căşti Bluetooth.

Şi mai multe informaţii despre viitoarea versiune de Android, vor fi prezentate, cel mai probabil, în cadrul evenimentului Google I/O, ce va avea loc în perioada 11-12 mai.

Vă recomandăm şi: 

Google anunţă primele dispozitive cu Android 12L

Canyon Power Bank PB-1001, baterie externă inteligentă cu încărcare wireless, intră pe piaţa din România

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri