AMD a prezentat seriile de procesoare Ryzen PRO 7040 și Ryzen PRO 7000

0
Publicat:

AMD a prezentat seria Ryzen PRO 7040, procesoare mobile bazate pe arhitectura x86. Acestea vor echipa numeroase laptopuri de business și stații de lucru mobile premium ce rulează pe sistemul de operare Windows 11.

Procesor AMD Ryzen PRO 7040.
Procesor AMD Ryzen PRO 7040.

Cu arhitectura „Zen 4”, grafica integrată AMD RDNA 3, tehnologiile AMD PRO și RyzenTM AI pe anumite modele, procesoarele din seria Ryzen PRO 7040 sunt proiectate special pentru a răspunde cerințelor forței de muncă moderne. 

Construite pe tehnologia de 4 nm și integrând până la 8 nuclee „Zen 4” și grafică integrată RDNA 3, procesoarele AMD Ryzen PRO 7040 Series permit niveluri ridicate de performanță și eficiență pentru aplicațiile de business.

Procesorul Ryzen 7 PRO 7840U oferind o creștere medie de 17% a performanței față de concurența x86. Procesorul AMD Ryzen 7 PRO 7840U oferă o performanță a procesorului cu până la 18% mai mare și o autonomie a bateriei cu până la 15% mai bună în timpul videoconferințelor, în comparație cu un procesor Apple M2 Pro. Anumite procesoare AMD Ryzen PRO 7040 sunt dotate cu Ryzen AI, primul motor de inteligență artificială integrat pe un procesor x86 din lume. 

Noua serie oferă experiențe de colaborare imersive pe platforme precum Microsoft Teams și alte aplicații de conferințe video. În viitor, se așteaptă ca acesta să aducă avantaje unice în ceea ce privește colaborarea de ultimă generație, creația, productivitatea, interfața utilizator predictivă și caracteristicile de securitate bazate pe AI. Ryzen AI ajută la echiparea laptopurilor selectate pentru viitorul muncii cu AI. 

image

Procesoarele AMD Ryzen PRO 7000 pentru desktop-uri 

AMD a anunțat și procesoarele din seria Ryzen PRO 7000 pentru desktop, aducând puterea arhitecturii „Zen 4” și a graficii integrate AMD RDNA 2 utilizatorilor profesioniști de desktop. 

Noile procesoare din seria Ryzen PRO 7000 dispun de până la 12 nuclee „Zen4” de înaltă eficiență, cu o frecvență de amplificare de până la 5,4 GHz, susținute de grafică integrată bazată pe arhitectura RDNA 2, pentru a oferi performanțe ridicate pentru sarcini de lucru profesionale; inclusiv o creștere de până la 48% în PCMark 10 pe un procesor Ryzen 5 PRO 7645 în sarcinile de lucru de productivitate și creație, față de concurență.

Construite pe platforma AMD AM5, aceste procesoare oferă suport pentru cele mai recente tehnologii, inclusiv memorie DDR5, stocare până la PCIe 5.0 și WiFi 6E , oferind profesioniștilor un nou nivel de reacție, viteză și eficiență. Echipate cu o suită completă de funcții de securitate și de gestionare de nivel enterprise, procesoarele AMD Ryzen cu tehnologii PRO contribuie la asigurarea unei performanțe fiabile a PC-urilor, pentru a permite o productivitate accelerată și o colaborare îmbunătățită. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite