Amazon intră pe piaţa telefoanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul american Amazon pregătește un competitor pentru iPhone și pentru smartphone-urile cu sistemul de operare Android. După Kindle Fire, tableta de 200 de dolari, Amazon vrea să-și extindă portofoliul de produse.

Pentru viitorul telefon, Amazon a început deja să cumpere mai multe patente pentru smartphone-uri cu care să se protejeze de eventualele procese și va colabora cu Foxconn, notează “Bloomberg”. Necesitatea patentelor vine pe fondul succesului înregistrat de Apple în procesul cu Samsung prin care gigantul american a obținut blocarea vânzărilor de dispozitive Galaxy Nexus.

Smartphone-ul Amazon vine la un an după intrarea companiei pe piața tabletelor cu Kindle Fire. Aceasta costă doar 200 de dolari și s-a dovedit o alternativă bună, în raportul dintre preţ şi performanță pentru iPad de la Apple. Telefonul este așteptat să coste mai puțin decât cele ale concurenței tocmai pentru că Amazon urmărește profitul provenit din vânzarea de materiale multimedia, cum ar fi cărțile electronice, filmele sau muzica. .

Colaborarea cu Foxconn este surprinzătoare și din cauza acuzelor care i-au fost aduse producătorului de-a lungul timpului. Acesta a fost criticat pentru condițiile proaste în care muncitorii își desfășoară activitatea, de la volumul mare de muncă, la salariile prea mici.

Piața pe care vrea Amazon să intre este una țintită și de Firefox, prin proiectul Firefox OS, care este așteptat să pornească oficial în 2013. Mai mult, și Google, și Microsoft au prezentat alternative mai mici sau mai ușoare pentru iPad. Google a intrat pe nișa de tablete la 200 de dolari, pe când Microsoft a ales să construiască o tabletă pe care s-o echipeze atât cu sistemul pentru PC-uri, cât și cu cel mobil, pentru smartphone-uri. Nici Apple nu stă degeaba, tot mai multe zvonuri inclină spre o tabletă iPad Mini pregătită pentru toamnă.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite