Tableta Sony cu „balamale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sony va lansa pe piaţa americană Tablet P, prima tabletă din lume care se poate „îndoi" de la mijloc.

Gadgetul este unic, dar a stârnit deja controverse în privinţa funcţionalităţii. Producătorul japonez se laudă totuşi că aceasta este prima tabletă care se poate introduce în buzunar şi poate înlocui consolele portabile de jocuri. Tablet P este formată practic din două ecrane de 5,5 inchi, unite la mijloc cu ajutorul unor balamale solide. 

Avantajele celor două ecrane au fost prezentate de către cei de la Sony, dar au fost contestate de către specialişti. De exemplu, pe ecranul superior, utilizatorul poate vedea e-mailul, iar în partea inferioară poate avea tastatura tactilă. O altă aplicaţie interesantă este cea pentru citit cărţile. În momentul când este ţinută vertical şi este deschisă aplicaţia de citit, textul începe de pe un ecran şi se continuă pe celălalt, imitând senzaţia unei cărţi reale.

Utilizatorii care vor dori să achiziţioneze tableta vor avea 36 de programe preinstalate, optimizate pentru a funcţiona pe două ecrane. De asemenea, există alte 40 de aplicaţii pe magazinul online al Sony. Probleme apar în momentul când sunt descărcate alte aplicaţii pentru Android. Unele funcţionează pe întreg ecranul, iar altele îşi aleg singure unul dintre cele două ecrane, fără să existe o soluţie de optimizare.

Caracteristicile tabletei nu sunt impresionante. Sony Tablet P este dotat doar cu Android 3.2 Honey­comb, iar procesorul este învechit, fiind un Nvidia Tegra 2, dual core, care rulează la o frecvenţă de 1 Ghz. Camera foto are 5 megapixeli. Potrivit producătorului, bateria are o autonomie de şapte ore. Pentru dotările sale şi faptul că nu este dotată cu ultimele tehnologii apărute pe piaţă, tableta are un preţ extrem de mare. În SUA, „la liber", gadgetul ajunge la 600 de dolari (460 de euro). 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite