Taberele antistres, locurile în care adulţii încearcă să retrăiască perioada fără griji a copilăriei: ce nu au voie să facă şi cum se relaxează VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Americanii stresaţi redevin copii în taberele antistres care se organizează deja în mai multe oraşe din SUA. FOTO camprahh.com
Americanii stresaţi redevin copii în taberele antistres care se organizează deja în mai multe oraşe din SUA. FOTO camprahh.com

Taberele de vară care se organizează pentru copii au inspirat deschiderea unor locuri similare pentru adulţii care au nevoie de câteva zile în care să-şi schimbe stilul de viaţă stresant şi să se relaxeze departe de muncă şi de nebunia marilor oraşe. Organizatorii au stabilit reguli stricte pentru a se asigura că fiecare reuşeşte să-şi încarce bateriile.

Americanii stresaţi redevin copii în taberele antistres care se organizează deja în mai multe oraşe din SUA. Printre aceştia se regăsesc şi mulţi tineri de 23 sau 25 de ani care se încriu în astfel de tabere, cum este şi Camp Rahh din Seattle, sperând să se deconecteze de jobul solicitant, de telefonul mobil, televizor, de toată agitaţia pe care o presupune viaţa modernă şi traiul în marile oraşe.

Într-o astfel de tabără pentru adulţi, timp de patru zile poţi să participi la diverse ateliere de artă sau la cursuri unde înveţi să pictezi, să cânţi la chitară, să tragi cu arcul, să joci şah, ori pur şi simplu să găseşti unul dintre hamacele răspândite în pădurea din jurul taberei şi să te relaxezi în natură, citind o carte. Există şi posibilitatea să te implici în jocurile organizate zi de zi în tabără. 

Pentru ca timpul petrecut într-o astfel de tabără să aibă efectul sperat, organizatorii au impus o serie de reguli. Astfel, consumul de alcool este cu desăvârşire interzis, la fel şi drogurile, iar la venirea în tabără trebuie să spui adio telefonului mobil, tabletei sau altor gadgeturi, pentru că pauza de tehnologie este o parte importantă a recuperării.

FOTO camprahh.com

„Aici ai din nou ocazia să te comporţi ca un copil. Şi, din păcate, nu ai prea des prilejul să faci asta în viaţă”, după cum a mărturisit pentru postul de televiziune CNN o tânără care a participat la o astfel de tabără. Patru zile de retrăire a copilăriei costă 450 de dolari, preţ în care intră transportul, cazarea în căsuţe de lemn, mesele şi participarea la cursurile şi atelierele dorite.

tabara camprahh.com

FOTO camprahh.com

Seara se fac şi focuri de tabără, unde oamenii se strâng să socializeze. Iar din cele relatate de participanţi, faptul că nu ai voie cu telefoane mobile, care îţi acaparează atenţia, sau să bei alcool, îţi oferă prilejul să ai discuţii profunde cu oamenii şi să legi prietenii durabile.

tabara camprahh.com

FOTO camprahh.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite