Suferi de retenţie de apă? Iată ce să faci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O dietă echilibrată ajută la evitarea retenţiei de apă.
O dietă echilibrată ajută la evitarea retenţiei de apă.

Te simţi de multe ori ca şi cum ai luat câteva kilograme peste noapte, în special în zona abdomenului sau a membrelor? Inelele pe care le purtai confortabil până ieri sunt din ce în ce mai greu de scos de pe degete? Acestea sunt simptomele retenţiei de apă.

Femeile au tendinţa de a reţine mai multă apă din cauza fluctuaţiilor hormonale din corpul în timpul sindromului premenstrual. În timp ce acest sindrom este o cauză majoră de retenţie de apă în rândul femeilor, acest fenomen poate fi un simptom al unei complicaţii grave de sănătate, cum sunt bolile de rinichi, de tiroidă, de inimă sau ficat.

Iată ce ar trebui să faci:

1. Consumă cât mai multă apă

Una dintre modalităţi, dar cea mai eficientă pentru a face retenţia de apă este de a oferi organismului aportul de lichide de care are nevoie întreaga zi. Cu cât bei mai multă apă, cu atât mai multă va elimina corpul. În plus, dacă consumi puţină apă, corpul tău va reţine toate lichidele. Asigură-te că consumi în medie de 10-12 pahare de apă pe zi pentru a împiedica organismul să se comporte ca un rezervor.

Află pe clickpentrufemei.ro ce să faci ca să nu mai reţii apă în organism.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite