Sucurile naturale trebuie consumate imediat după preparare
0Este bine să le bem cu o jumătate de oră înainte de masă sau la trei ore după masă. Imediat după preparare, deoarece aşa îşi menţin calităţile nutritive, recomandă dr. Georgeta
Este bine să le bem cu o jumătate de oră înainte de masă sau la trei ore după masă. Imediat după preparare, deoarece aşa îşi menţin calităţile nutritive, recomandă dr. Georgeta Popescu, medic primar geriatru la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie "Ana Aslan". Iată câteva recomandări:
- Suc de ananas (400 ml) + suc de portocale (400 ml). Acest cocktail este recomandat şi în insuficienţe digestive, de creştere sau în convalescenţă după boli grave.
- Sucul de mere se bucură de un bun renume, pentru că este un tonic al sistemului nervos; dar s-au obţinut rezultate bune şi în ameliorarea reumatismului şi a gutei. Sucul de mere poate fi amestecat cu suc de mandarine - un alt amestec apreciat pentru calităţile revitalizante şi cu proprietăţi sedative. Cantităţile - 300 ml suc de mere + 200 ml suc de mandarine - trebuie consumate în două-trei etape, până la cină. Cei care suferă de insomnii vor bea înainte de cină doar suc din mandarine - un pahar de 200 ml. Sucul de mere, 500 ml, poate fi amestecat şi cu suc de cătină (2 linguri) sau cătină îngurgitată în miere (4 linguri). Trebuie să avem în vedere că acest excelent fruct - cătina - este de cinci ori mai bogat în substanţe active decât lămâia. Polivitamina naturală - cătina - trebuie să fie consumată în cocktailuri până la ora 14, deoarece are efecte mai puternice decât cafeaua. Combinaţia mere+cătină poate fi consumată de persoanele foarte obosite.