VIDEO Un cadou înainte de naştere: un bust imprimat 3D al fetusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată reprezentarea 3D a copilului
Aşa arată reprezentarea 3D a copilului

Compania japoneză Fasotec va lansa un proiect care va folosi în mod creativ utilitatea imprimantelor 3D. Astfel, părinţii vor putea să-şi comande un bust printat 3D al copilului încă din momentul în care acesta este în pântec.

Fasotec creează aceste busturi 3D cu ajutorul unei tehnici numite BioTexture, care foloseşte ultrasunetele pentru a extrage datele pentru imprimarea 3D. Astfel, părinţii vor putea să se obişnuiască din timp cu bebeluşul lor, dar vor avea şi o amintire a acestui moment.

Fasotec a încercat să realizeze imprimări integrale ale fetuşilor, cu ajutorul IRM-ului (RMN), dar au abandonat această idee, din cauza daunelor pe care le-ar fi putut cauza mamelor. Tehnica folosită de Fasotec nu este ieftină, cuplurile fiind nevoite să plătească 500 de dolari pentru un asemenea rezultat.

La finalul lunii august 2012, Fasotec a prezentat tehnica pentru realizarea unui model integral al fetusului, care costa aproape 1.300 de dolari. Imaginea fetusului era livrată părinţilor într-o cutie de bijuterii şi semăna cu chihlimbarul. Dar pericolul razelor folosite la imagistică a făcut ca Fasotec să-şi schimbe tactica. 

Vă aşteptăm să discutăm despre viitorul imprimării pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Puteţi vedea un material CNN despre această tehnică în video-ul de mai jos.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite