VIDEO Motoarele SpaceX Starship Raptor au fost testate cu succes. Clip video spectaculos postat de Elon Musk pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bfr starship spacex

SpaceX îşi continuă misiunea care are ca scop colonizarea Planetei Marte. Paşii sunt mărunţi dar merg în direcţia potrivită, iar Elon Musk a postat pe Twitter cel mai recent succes al companiei sale. Un motor Raptor, care urmează să echipeze racheta Starship, a fost testat cu succes la baza SpaceX din Texas.

Cu două luni înaintea unui nou zbor care urmeaă să fie efectuat de racheta Falcon Heavy, Elon Musk a împărtăşit cu fanii săi de pe reţelele sociale cel mai recent succes al companiei pe care o conduce. 

SpaceX lucrează de ceva vreme la dezvoltarea unui nou tip de motor, mai puternic decât cele existente, care va propulsa cea mai mare rachetă din istoria omenirii către Planeta Roşie.

Testele la racheta Starship ar urma să înceapă anul viitor, însă primele încercări nu vor avea ca obiectiv ieşirea rachetei din atmosferă. 

Nu mai puţin de 31 de motoare Raptor vor echipa propulsorul care va avea rolul de a duce nava pe orbita terestră, aceasta dispunând şi ea de un număr adiţional de şapte motoare.

Planurile lui Elon Musk pe termen scurt cuprind o misiune Starship fără echipaj către Marte în anul 2022, pentru ca apoi, în 2024, aceeaşi rachetă să ducă un echipaj uman către planeta care se învecinează cu Pământul.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite