VIDEO De ce călătoria în timp este posibilă, dar doar cu „bilet“ dus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi ne-am gândit măcar o dată în viaţă cum ar fi să ne putem întoarce în timp. Dacă încă mai visezi la aşa ceva, trebuie să vezi această explicaţie conform căreia este doar o călătorie „dus”.

Din punct de vedere ştiinţific, este dovedit că timpul şi spaţiul nu sunt fixe, ci ele depind de un punct de referinţă şi acesta compun o infinitate, toate în mişcare continuă. Fiecare eveniment are loc în trei dimensiuni spaţiale diferite şi timpul este cea de-a patra.

În videoul de mai jos este folosit un exemplu simplu pentru a ne face să înţelegem cum punctul de referinţă schimbă felul în care ne raportăm la situaţii. Dacă te afli într-un tren în mişcare şi calculezi că mergi cu trei kilometri pe oră, va fi doar după punctul tău de referinţă, adică din tren.

Dacă cineva din afara trenului va face calculul adunând viteza trenului cu a ta, rezultatul va fi diferit.

Dacă nu te convinge acest exemplu, următorul explică cum cei care călătoresc în zbor, îmbătrânesc mai încet, chiar dacă nu cu mult şi fără a fi ceva sesizabil. Explicaţia este că punctul de referinţă după care se măsoară timpul la o viteză şi altitudine atât de mari, se schimbă constant. Viteza este raportul între distanţă şi timp, iar cine ştie puţină mate va înţelege că dacă distanţa creşte şi timpul creşte automat.

Întoarcerea în timp pentru o rachetă, de exemplu, ar presupune ca aceasta să accelereze încât să depăşească viteza luminii. Problema este că la o asemenea viteză timpul practic nu mai există, aşadar dacă vrei să testezi, s-ar putea să găseşti doar bilet dus. 

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Știință



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite