Trei fenomene într-o singură noapte: eclipsă, Lună plină şi cometă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

În noaptea aceasta poţi fi martor la trei fenomene speciale. Chiar dacă nu le vezi pe toate cu ochiul liber, ele tot se vor întâmpla.

În noaptea aceasta vor fi trei evenimente astronomice. Vor fi vizibile din Europa, Africa, Vestul Asiei, America de Nord şi Estul Americii de Sud. Acestea trei sunt eclipsa de lună, „Luna de zăpadă“ - adică o lună plină, dar şi apariţia cometei de Anul Nou, informează Mediafax.

Fiecare lună plină primeşte câte un nume. În februarie, este momentul pentru „Luna de zăpadă“, iar acesta e legat, evident, de anotimp. Pică şi mai bine pentru România, că tot au revenit ninsorile. Dincolo de acest fenomen obişnuit, ciclic, vei putea urmări în noaptea asta şi o eclipsă de lună. Va fi vizibilă de pe mai bine de patru continente, dar şi prin YouTube, dacă tot s-a dezvoltat tehnologia foarte bine. La 10 minute după ce luna plină va răsări, va intra în penumbră pentru patru ore. 

Cât despre cometă, aceasta apare la fiecare cinci ani şi patru luni şi e denumită 45P. A fost descoperită de astronomii Minoru Honda, Antonín Mrkos şi Ľudmila Pajdušáková, în 1948, iar numele mai popular este „Cometa de Anul Nou“, pentru că vine la scurt timp după Revelion şi anul nou chinezesc.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite