Testele prin care trec roboţii înfiorători cumpăraţi de Google

0
0

DARPA, agenţia de proiecte complexe a armatei americane, a realizat documentaţia pentru o serie de teste destinate roboţilor. Practic, umanoizii trebuie să poată să se descurce pe orice teren şi să treacă peste orice obstacol.

Live Science prezintă tehnologia din spatele robotului Atlas, dezvoltat de Boston Dynamics, firmă cumpărată acum de Google, dar şi modul cum arată testele DARPA.

În primul rând, roboţii trebuie să meargă şi să iasă dintr-un vehicul de teren. Apoi, se duc pe teren şi trebuie să dea la o parte obstacolele din faţa unei uşi de intrare. Pentru a testa abilităţile lor de fineţe, roboţii trebuie să urce scări, să deschidă uşi, dar uneori sunt supuşi şi la probe de forţă brută: trecerea printr-un perete de beton.

Pentru că Atlas este un umanoid destinat situaţilor de urgenţă, cum sunt cele de după o catastrofă naturală sau o explozie nucleară, ultima sa misiune este închiderea unor valve. În cazul unor probleme la alimentarea cu gaz, după o catastrofă naturală, oamenii nu vor avea acces peste tot.

De exemplu, Atlas are 150 de kilograme şi are o înălţime de 1,88 metri. Are 28 de articulaţii pentru mişcare şi este alimentat de un sistem hidraulic.

Puteţi vedea detaliile testului şi a robotului deţinut acum de Google în infograficul de mai jos.

image
Știință


Ultimele știri
Cele mai citite