Tesla redeschide fabrica din New York pentru a produce ventilatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

CEO-ul companiei, Elon Musk, a anunţat pe Twitter că fabrica localizată în Buffalo, New York, va fi reconvertită pentru a produce ventilatoare, necesare tratării pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Fabricile Tesla din California şi New York au fost complet sau parţial închise, ca urmare a unor ordine emise de autorităţile locale ale acestor state, în ultima săptămână. Musk a fost criticat pentru că fabrica din California a continuat să funcţioneze, cu 25% dintre angajaţi, intrând chiar într-un mic conflict cu autorităţile locale.

Miliardarul şi-a schimbat atitudinea cu privire la pandemia de coronavirus. După ce acum câteva săptămâni, acuza că panica este mai periculoasă decât virusul, acesta a promis că firma sa va produce ventilatoare pentru cei care au nevoie, iar un anunţ recent pe Twitter arată că va trece foarte curând la treabă în acest sens.

”Giga-fabrica din New York va fi redeschisă pentru a produce ventilatoare cât mai curând posibil. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a ajuta cetăţenii din New York” a scris Musk pe reţeaua de socializare.

Tesla a început să lucreze cu Medtronic, o companie care produce ventilatoare, pentru a începe producţia în masă a unuia dintre dispozitivele lor, conform CEO-ului Medtronic, Omar Ishrak, într-un interviu acordat CNBC, citat de Mashable. Ishrak a adăugat că Medtronic doreşte să realizeze parteneriate şi cu alte firme în această perioadă, pentru a produce cât mai mult ventilatoare.

Tesla a cumpărat în această săptămână 1255 de ventilatoare din China, oferindu-le apoi instituţiilor medicale din Los Angeles. New York este cea mai afectată zonă din SUA la momentul actual, având aproape jumătate din totalul cazurilor înregistrate până acum în întreaga ţară.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite