Elon Musk spune că Tesla va produce ventilatoare pentru pacienţii infectaţi, dacă este nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Într-o postare pe Twitter, şeful Tesla şi SpaceX anunţă că este dispus să înceapă producţia de ventilatoare, dacă acest lucru va fi necesar.

Criticat în aceste zile pentru felul în care tratează pandemia de coronavirus, miliardarul Elon Musk a anunţat totuşi că Tesla va începe să producă ventilatoare, în cazul în care acestea devin insuficiente.

Pacienţii care au noul coronavirus trebuie să fie conectaţi la astfel de ventilatoare pe o perioadă lungă de timp, pentru a-i ajuta să respire în timpul recuperării, iar previziunile actuale sugerează că acestea vor deveni insuficiente pe măsură ce apar tot mai multe cazuri de pacienţi în stare gravă.

Musk a fost imediat atenţionat de redactorul şef al site-ului FiveThirtyEight, Nate Silver, că deja există o insuficienţă a ventilatoarelor în spitale. Şeful Tesla a cerut exemple concrete, menţionând că ”ventilatoarele nu sunt dificil de produs, însă nu pot fi realizate imediat”. Urmăritorii săi l-au trimis în direcţia spitalelor din Italia, acolo unde doctorii s-au plâns de astfel de lipsuri.

De asemenea, Silver a mai scris o postare în care spune că spitalele din New York şi Seattle sunt în pericol de a rămâne fără ventilatoare.

Pentru miliardar va fi dificil să nu se ţină de această promisiune, ţinând cont că lipsa echipamentelor medicale începe să fie din ce în ce mai acută pe întreg mapamondul. Rămâne de văzut dacă fabrica sa din California va continua să producă maşini în perioada următoare, sau va trece la ventilatoare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite