Strămoşului omului i s-a schimbat „casa“, noua teorie arată că a plecat din Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Africa sau Asia să fi fost primul leagăn al civilizaţiei?
Africa sau Asia să fi fost primul leagăn al civilizaţiei?

Până acum, cercetătorii au considerat că primii oameni au pornit din Africă. Totuşi, o echipă de paleoantropologi francezi de la Universitatea din Poitiers au găsit într-o mină de cărbune din Thailanda rămăşiţe ale unui antropoid străvechi care ar putea rescrie teoria.

Oamenii de ştiinţă care s-au ocupat de sinapsele evoluţiei umane au fost convinşi până recent că strămoşul comun al maimuţelor, primatelor şi oamenilor s-a născut în Africa, dând ulterior naştere acestora, pe căi evoluţionare diferite, notează „Ştiinţă&Tehnică“. Noul curent din ştiinţa paleoantropologiei neagă însă această ipoteză şi o înlocuiesc cu cea conform căreia acest strămoş ipotetic s-a dezvoltat în Asia, nu în Africa.

Din Asia a ajuns pe Continentul Negru, iar mai departe ar fi urmat diferite linii evoluţionare către ceea ce azi sunt maimuţele, primatele şi oamenii. Nou descoperita specie fosilă, botezată Krabia minuta, este veche de circa 33-35 de milioane de ani.

Nu doar că că susţine această nouă teorie a originii asiatice, dar dărâmă şi mitul unor specii considerate precursoare ale maimuţelor, primatelor şi oamenilor. Arată astfel că speciile cu pricina au fost doar rude cu aşa-zişii precursori, devenind ulterior extincte.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul „Ştiinţă&Tehnică“.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite