Ruşii vor să creeze arca lui Noe: Cum plănuiesc ei să salveze tot ce e pe Pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia vrea să colecteze cât mai multe mostre de ADN.
Rusia vrea să colecteze cât mai multe mostre de ADN.

Arca lui Noe este un mit creştin, dar ruşii vor să pună în aplicare acel plan. Au însă o strategie diferită şi nu vor să salveze toate animalele lumii.

Pornind de la un buget imens şi o ambiţie incomensurabilă, Rusia a iniţiat un proiect pentru colectarea ADN-ului tuturor fiinţelor de pe mapamond.

Acidul dezoxiribonucleic sau ADN este numele substanţei care stă la baza codului genetic al fiecăruia dintre noi. De asemenea, tot ADN-ul se regăseşte în fiecare fiinţă de pe Pământ. Pornind de la această premisă şi lăsând la o parte faptul că există deja colecţii foarte stufoase de ADN-uri la diferite instituţii din lume, ruşii s-au ambiţionat să creeze o arcă modernă a lui Noe.

Această iniţiativă un pic ciudată, de a reconstitui arca lui Noe este readusă în discuţie în secolul 21 de către Rusia. Mai precis, este vorba de Universitatea de Stat de la Moscova. Respectiva instituţie a iniţiat un proiect pentru colectarea şi depozitarea tuturor genelor ADN de la toate fiinţele care au existat vreodată sau continuă să existe în diverse colţuri alei planetei noastre.

<a href="http://playtech.ro/2014/rusia-vrea-sa-creeze-arca-lui-noe-sub-forma-de-adn-uri/" target="_blank" rel="nofollow">Află de la Playtech totul despre planul ruşilor</a>

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite