Omul care ne-a dat poate cea mai mare invenţie a secolului trecut a murit: Ce impact a avut Charles Townes în lume

0
0
Charles Townes, inventatorul laserului.
Charles Townes, inventatorul laserului.

Ai scris un CD vreodată? Ai auzit de măsurat distanţa folosind un laser? Omul care a inventat laserul a murit recent la vârsta de 99 de ani.

Numele Charles Townes poate nu-ţi spune multe, dar el este inventatorul uneia dintre minunile tehnicii din istoria omenirii. La mijlocul secolului al XX-lea el a creat laserul, folosit în tot felul de domenii în prezent. Charles Townes a murit recent la vârsta de 99 de ani.

Charles Townes a câştigat în 1964 premiul Nobel în fizică pentru invenţia care a ajuns să fie cunoscută drept laser. El a fost unul dintre pionierii în domeniul astronomiei în spectrul infraroşu şi a fost unul dintre primii cercetători care să identifice apă în spaţiu. Revenind la laser, el a gândit la începutul anilor ’50 amplificarea microundelor folosind emisia stimulată a radiaţiei electromagnetice (maser), iar în 1954 şi-a publicat lucrarea.

<a href="http://playtech.ro/2015/creatorul-uneia-dintre-cele-mai-mari-inventii-din-secolul-xx-murit-cine-fost-charles-townes/" target="_blank" rel="nofollow">Află de la Playtech totul despre acest mare inventator</a>

Mai multe - Știință

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite