Oamenii ar putea fi în viitor în parte roboți fără vârstă, cu creiere „descărcabile“. Planurile oamenilor de știință

0
Publicat:

Bărbații și femeile născuți în jurul anului 2100 ar putea trăi într-o lume foarte diferită de a noastră, deoarece oamenii ar putea fi conectați în totalitate la internet și interconectați cu inteligența artificială.

Robot care gândește. FOTO Shutterstock
Robot care gândește. FOTO Shutterstock

În următorii 100 de ani, oamenii ar putea fi creaturi parte mașină, parte carne, cu cipuri cerebrale și membre și organe bionice, într-o viziune a "cyborgilor" descriși cândva de Elon Musk.

Telefoanele mobile nu vor mai fi necesare, deoarece tot ceea ce face omul acum cu smartphone-ul se va face cu ajutorul unui cip implantat în creier.

Cu un simplu gând ai putea să găsești un răspuns pe Google, să trimiți un mesaj prin WhatsApp sau chiar să îți controlezi drona personală pentru a face comisioane în locul tău.

Oamenii de știință și futuriștii au prezis că îmbătrânirea ar putea fi aproape complet eliminată, iar unii oameni ar putea alege să își amputeze membrele și să le înlocuiască cu proteze robotice mai puternice.

Futuristul și transumanistul Zoltan Istvan, care a candidat de două ori la președinția SUA, a descris pentru The Sun Online viziunea sa asupra viitorului - spunând că este imperativ ca oamenii să fuzioneze cu inteligența artificială.

Istvan a mai spus că „editarea genelor", cum ar fi bebelușii de design sau îmbinarea genelor pentru a vă îmbunătăți sănătatea este una dintre cele mai interesante evoluții la orizont.

El a făcut apel la guvern să ușureze birocrația reglementărilor pentru a permite mai multe inovații care ar putea „salva și îmbunătăți milioane de vieți".

"Oamenii pot spune că nu vor pune niciodată ceva în corpul lor, dar așteptați până când vecinul lor o va face, iar acel vecin va deveni apoi un angajat mai căutat", a declarat Istvan pentru The Sun Online.

Mogulul tehnologic Elon Musk a anunțat la începutul acestei luni că cipul său cerebral Neuralink va fi gata în curând pentru teste pe oameni.

El speră că cipul cerebral va permite orbilor să vadă și paralizaților să meargă. Cipul este conceput pentru a transmite semnale neuronale către dispozitive precum un computer sau un telefon.

El visează ca într-o zi oamenii să poată controla funcțiile computerului doar folosindu-și mintea prin intermediul Neuralink. În imaginile difuzate de companie au fost deja văzute maimuțe jucând jocuri video cu ajutorul minții.

Musk a descris anterior faptul că oamenii sunt deja cyborgi datorită legăturii strânse pe care o avem cu tehnologia noastră.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite