O companie israeliană poate măsura ritmul cardiac şi alte semne vitale prin camera smartphone-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură Binah.ai
Captură Binah.ai

Binah.ai, o companie israeliană, poate înregistra semnele vitale prin camera unui smartphone, tabletă sau laptop în mai puţin de un minut, scrie Jerusalem Post.

Semnele vitale oferă medicilor primul indiciu asupra sănătăţii noastre, iar măsurarea acestora este esenţială pentru a evalua starea de bine a unei persoane, pentru a indica dacă există o boală şi pentru a determina dacă un tratament este eficient.

Binah.ai din Israel poate surprinde şi extrage semnele vitale ale unei persoane, de la ritmul cardiac, variabilitatea ritmului cardiac, saturaţia de oxigen şi multe altele, prin intermediul camerei unui smartphone, tabletă sau laptop - totul în mai puţin de un minut.

Platforma de date de sănătate a companiei este alimentată de inteligenţă artificială şi este o soluţie doar software, ceea ce înseamnă că nu necesită dispozitive portabile suplimentare sau hardware dedicat. Rezultatele sunt livrate utilizatorului într-un format digital simplu şi accesibil.

Cum funcţionează?

Binah.ai extrage semnele vitale analizând pielea feţei omului folosind un flux video. Fluxul video este analizat cu AI avansate şi algoritmi de învăţare profundă, inclusiv viziune computerizată şi procesarea semnalului. 

Nu sunt necesare caracteristici identificabile sau date demografice (de exemplu, culoarea ochilor, înălţimea, sexul, greutatea etc.). 

Într-un minut sau mai puţin, utilizatorii pot accesa ritmul cardiac, variabilitatea frecvenţei cardiace (date brute SDNN şi/sau RRi), saturaţia de oxigen, rata respiraţiei, stresul simpatic, activitatea parasimpatică, coeficientul puls-respiraţie şi, în curând, tensiunea arterială.

Ritm cardiac Binah AI

Captură Binah.ai

Tehnologia Binah.ai rulează pe dispozitiv, oferind utilizatorilor posibilitatea de a efectua scanări chiar şi atunci când nu există conexiune la internet. Dar atunci când sunt offline, rezultatele nu vor fi înregistrate în istoricul măsurătorilor.

SDK-ul Binah.ai e compatibil cu browserul Safari, Google Chrome şi cu sistemele de operare Android, Windows şi iOS.

„Vrem să facem din lume un loc mai sănătos”, a spus fondatorul şi CEO-ul companiei, David Maman.

David Maman CEO Binah.ai

Captură 20MinuteLeaders / YouTube

Binah.ai a fost fondat în 2017. La acea vreme, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până la 60% din populaţia lumii nu avea acces la serviciile medicale de strictă necesitate.

Deşi Binah.ai nu are nevoie de aprobarea Food and Drug Administration din SUA pentru a-şi vinde software-ul, compania intenţionează să depună o cerere pentru aprobarea FDA pentru dispozitive medicale din clasa a II-a până în decembrie 2021, cu scopul de a primi aprobarea pentru cel puţin două semne vitale până la începutul anului viitor. 

David Maman a spus că obţinerea acestei aprobări va „creşte dramatic credibilitatea sistemului”.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite