NASA a descoperit cauza opririi premature a testării „megarachetei” SLS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto NASA
Foto NASA

NASA a anunţat că o problemă la sistemele hidraulice a reprezentat cauza opririi premature a testării „megarachetei” SLS (Space Launch System) de sâmbătă seară, relatează BBC.

Oficialii Agenţiei au spus că felul în care componentele au fost configurate să răspundă în test a fost „puţin cam prudent” şi asta a dus la oprirea prematură. Sistemele hidraulice sunt folosite pentru a genera putere utilizând lichid presurizat.

Contrar îngrijorărilor iniţiale, nu au fost găsite semne că nucleul Space Launch System a fost afectat.

Mult mai puternică decât Saturn V din perioada Apollo, SLS va duce în acest deceniu astronauţi din nou pe Lună.

Racheta are un nucleu cu patru motoare RS-25 la bază şi două propulsoare solide de rachetă (SRB) ataşate pe ambele părţi.

NASA este încă indecisă cu privire la reluarea testării sau dacă să trimită vehiculul de 65 de metri lungime la Kennedy Space Center din Florida, unde va fi pregătit pentru zborul inaugural.

În ciuda speculaţiilor că lansarea programată pentru noiembrie 2021 va fi ratată, oficialii au spus că SLS poate încă să respecte termenul.

Testul de sâmbătă a fost al optulea şi ultimul din programul Green Run pentru evaluarea nucleului, care va fi folosit pentru lansarea Orion.

Misiunea cunoscută drept Artemis-1 este prima din programul NASA de explorare a Lunii. Până în 2024, Agenţia vrea să trimită echipaj uman pe satelitul natural al Pământului, pentru prima dată din 1972.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite