Imagini transmise de roverul Curiosity. Cum arată norii strălucitori de pe Marte FOTO

0
0
Imagini cu norii strălucitori de pe Marte surprinse de rover-ul Curiosity FOTO NASA/JPL-Caltech/MSSS

Roverul Curiosity al NASA a transmis pe Terra câteva imagini cu norii strălucitori de pe Marte, care s-au forrmat mai repede decât se aşteptau oamenii de ştiinţă. Pe Planeta Roşie norii se găsesc de cele mai multe ori la ecuatorul planetei, în cea mai rece perioaă a anului.

GALERIE FOTO

Norii par strălucitori din cauza cristalelor de gheţă din care sunt formaţi şi care filtrează lumina Soarelui. Fotografiile ajută oamenii de ştiinţă să înţeleagă modul în care se formează norii pe Marte şi de ce aceste formaţiuni noroase sunt diferite, potrivit NASA, citată de Digi24.

Echipa care gestionează misiunea a descoperit că norii timpurii se formează la altitudini mai mari decât este tipic pentru Marte. Majoritatea plutesc la altitudine de circa 60 de km pe cer şi sunt compuşi din gheaţă de apă.

Norii fotografiaţi sunt la o altitudine mai mare, unde este mult mai frig, ceea ce ar indica că sunt compuşi din dioxid de carbon îngheţat.

Va fi nevoie de mai multe analize pentru a spune cu siguranţă care dintre imaginile recente trimise Curiosity prezintă nori de gheaţă de apă şi care arată cei de gheaţă uscată.

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite