Francezii au implantat o inimă artificială care va funcţiona cinci ani încontinuu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii francezi au anunţat că au reuşit să implanteze o inimă artificială pe un pacient, iar aceasta ar avea o autonomie de cinci ani, spre deosebire de altele de acum, care sunt doar pe o durată limitată.

Medicii francezi de la Spitalul Georges Pompidou din Paris au anunţat că operaţia a avut loc miercuri şi au implantat o inimă artificială de tip Carmat.

Marcello Conviti de la firma Carmat a declarat pentru "The Daily Telegraph" că "suntem încântaţi cu acest prim implant, deşi e prematur să tragem concluzii. Până acum a fost făcut un singur asemenea implant ". Inima artificială este de trei ori mai grea decât una normală şi va bate fără întrerupere timp de cinci ani.

Care este diferenţa între inima aceasta şi ceea ce s-a folosit până acum?

Ei bine, dacă până acum au fost folosite device-uri care să ajute pacienţii să treacă bine peste momentele de aşteptare a unui transplant, aceasta este un gadget prostetic de sine stătător, autonom şi care funcţionează cinci ani. Ar putea înlocui cu succes inimile bolnave ale oamenilor. De asemenea, va oferi pacienţilor o viaţă socială normală.

image

"Am mai văzut asemenea dispozitive, dar au avut o autonomie mică. Această inimă va permite mai multă mişcare şi va evita cheagurile de sânge", a declarat doctorul Alain Carpentier.

Inima francezilor are 900 de grame şi costă aproximativ 150.000 de lire sterline, atunci când va fi disponibilă la nivel global. Device-ul imită contracţiile inimii şi conţine senzori care adaptează circulaţia la mişcările pacientului.

Inima este alimentată de baterii externe, iar părţile care intră în contact cu sângele sunt făcute din ţesut bovin, în loc de materiale sintetice cum ar fi plasticul, tocmai pentru a evita cheagurile.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite