FOTO Staţia Spaţială Internaţională, fotografiată de un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un astrofotograf român a reuşit să captureze Staţia Spaţială Internaţională în momentul când trecea prin faţa satelitului natural al Pământului.

Maximilian Teodorescu a testat un noul său telescop, un Maksutov 150mm f/12, lângă localitatea Dumitrana, din judeţul Ilfov. Publicaţia britanică "The Daily Mail" compară această imagine cu nava USS Enterprise din filmul Star Trek.

Imaginea a fost realizată pe 15 iunie, în jurul orei 18 şi a folosit un Skywatcher 150 mm Mak (F=1800mm), un Canon 55D, cu ISO 800.

Puteţi vedea mai jos imaginile cu Staţia Spaţială Internaţională trecând prin dreptul Lunii. Dacă daţi click pe ele puteţi accesa site-ul lui Maximilian Teodorescu, unde fotograful român postează mai multe imagini pe care le realizează.

Staţia Spaţială Internaţională se poate vedea de pe Terra, cu ajutorul unui telescop sau cu ochiul liber în timpul răsăritului şi apusului, ca un obiect alb, care se mişcă lent şi traversează cerul vizibil între două şi cinci minute.

NASA are un serviciu numit Spot the Station, care trimite oamenilor mesaje şi alerte prin email în momentul când Staţia Spaţială poate să treacă pe deasupra oraşului lor. SSI este vizibilă în 95% din zonele de pe Terra, exceptând extremităţile nordice şi sudice.

Imagini făcute cu aparatul foto, dar şi cu un telescop

image

O altă imagine, cu SSI mai în detaliu

image

Staţia Spaţială Internaţională astăzi

În acest moment pe Staţia Spaţială Internaţională există un echipaj de şase persoane, ultimii astronauţi ajungând pe 28 mai, anul acesta.

Pavel Vinogradov, Aleksandr Musirkin şi Fiodor Iurchikhin sunt cei trei cosmonauţi ruşi, Christopher Cassidy şi Karen Nyberg sunt din Statele Unite ale Americii, iar Luca Parmitano este primul italian pe laboratorul de pe orbita Pământului.
 

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite