FOTO Încălzirea globală şi urmările sale: în Norvegia a murit un urs polar

0
0

Încălzirea globală se resimte în primul rând la animale. Un caz concret şi recent este al unui urs de peste 10 ani care a murit de foame din cauza creşterii temperaturilor.

Ursul polar din fotografia de mai jos are 16 ani şi a murit de foame din cauză că topirea gheţii a dus la dispariţia focilor pe care acesta le vâna şi cu care se hrănea, notează The Guardian. Doctorul Ian Stirling susţine că ursul era sănătos în aprilie, când a fost examinat de specialişti în Sudul Svalbard din Norvegia, dar în câteva luni starea lui de sănătate s-a degradat.

După expertiza din primăvară, la trei luni a fost găsit decedat în regiunea nordică a Svalbard, mult mai departe decât obişnuita sa rază de acţiune. Stirling a spus că majoritatea fiordurilor din Svalbard nu au îngheţat iarna trecută cum era normal, astfel că ursul a fost forţat să plece mai departe de zona sa obişnuită pentru a vâna şi a se hrăni.

Din poziţia ursului, care se poate vedea în fotografia de mai jos, Stirling spune că se poate trage concluzia că acesta a leşinat din cauza foamei şi a murit. Nivelul gheţii din regiunea arctică a ajuns la cel mai scăzut nivel în 2012, cauza fiind, susţin cercetătorii, încălzirea globală.

Haideţi să discutăm pe Facebook "Tech Adevărul"

urs polar decedat foto Ashley Cooper/Global Warming Images
Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri