FOTO Elon Musk a publicat pe Instagram ultima poză cu Starman şi Tesla Roadster, după ce bateria maşinii s-a terminat

0
0
FOTO via Vanity Fair
FOTO via Vanity Fair

Succesul răsunător al lansării Falcon Heavy înseamnă începutul unei noi ere în explorarea spaţială. Elon Musk a demonstrat că ”urcarea” unei încărcături semnificative pe orbită poate fi făcută cu un cost extrem de redus, datorat capacităţii de reutilizare a rachetelor Falcon.

În vârful propulsorului Falcon Heavy s-a aflat maşina personală a lui Elon Musk, Tesla Roadster, împreună cu Starman manechinul în locul şoferului. Călătoria prin spaţiu abia începea. Aproape 24 de ore mai târziu, bateriile autoturismului electric s-au terminat. Nu înainte ca şi camerele de filmat de la bordul acestuia să surprindă o ultimă imagine epică.

În poza urcată de Musk pe contul său de Instagram putem vedea Tesla Roadster-ul plutind spre Centura de Asteroizi dintre Marte şi Jupiter. Acesta a scăpat de atracţia gravitaţională a Pământului şi se îndreaptă spre corpul ceresc pitic Ceres, după ce va fi trecut razant pe lângă orbita lui Marte. De acolo, Tesla Roadster şi Starman se vor încadra pe o orbită heliocentrică, urmând să plutească în derivă prin spaţiul interplanetar.

Poza cu autoturismul Tesla şi cu Pământul pe fundal oferă o senzaţie ireală, care te face să-ţi dai seama cât de mici ne sunt, de fapt, problemele personale şi grijile de zi cu zi. Planeta noastră este lăsată în urmă de Starman, care călătoreşte, asemeni unui James Dean spaţial al viitorului, relaxat, cu o mână pe geamul maşinii. ”Made on Earth by humans”.

musk spacex starman tesla roadster ultima poza

FOTO Elon Musk via Instagram

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri