Elon Musk spune că testarea internetului prin sateliţii Starlink va începe în aproximativ 3 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Getty.
Foto: Getty.

Fondatorul şi CEO-ul SpaceX a dezvăluit mai multe detalii despre perioada în care va începe testarea internetului prin sateliţii trimişi în spaţiu în ultimul an.

Serviciul de internet prin sateliţii Starlink ar urma să aibă o latenţă scăzută şi o lăţime de bandă foarte mare acoperind, în forma sa finală, aproape întreg globul pământesc. Musk a anunţat pe Twitter că serviciul în programul de testare privată (private beta) în aproximativ 3 luni, în timp ce testarea publică (public beta) va sosi la încă 3 luni de la acel moment.

Testările iniţiale vor avea loc în zonele aflate la ”latitudini înalte”, serviciul Starlink fiind disponibil pentru început clienţilor din Canada şi nordul Statelor Unite, expansiunea pentru alte zone ale globului fiind prevăzută pentru 2021. Întrebat dacă Germania poate fi considerată drept una dintre ţările la o ”latitudine înaltă”, Musk a răspuns afirmativ, astfel că ne putem aştepta ca serviciul să ajungă şi în Europa până la sfârşitul acestui an.

La finele anului trecut, Musk a postat un tweet în care spunea că foloseşte conexiunea prin sateliţii Starlink, arată TechCrunch. De atunci, compania a lansat încă 6 ture de câte 60 de sateliţi, care s-au alăturat reţelei deja formate pe orbita joasă a Pământului. Aceştia funcţionează prin transferul conexiunii de la unul la altul, pentru a se asigura că serviciul ajunge constant la staţiile aflate la sol. Datorită faptului că nu se află într-o poziţie fixă, orbitând în jurul planetei, este nevoie de foarte mulţi sateliţi pentru a asigura conectivitate permanentă.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite