Elon Musk îşi doreşte un oraş funcţional pe Marte până în 2050. Cum vrea să îndeplinească acest vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fascinaţia lui Elon Musk pentru maşinile electrice pare depăşită doar de dorinţa sa de a construi o „casă departe de casă” pe Planeta Roşie.

Miliardarul Elon Musk vrea să creeze un oraş funcţional pe Marte în următorii 30 de ani, şi este pregătit să plătească oricât pentru a-şi îndeplini acest plan, scrie Digi24. În 2022, două navete SpaceX ar urma să zboare către Planeta Roşie, conform lui Musk, care vrea să profite de faptul că, la fiecare doi ani, Marte şi Terra se aliniază, oferind oportunitatea perfectă pentru lansarea unei misiuni către cea dintâi.

Cele două navete ar urma să transporte pe Marte echipament pentru generarea de energie, utilaje de minerit şi pentru asigurarea condiţiilor de viaţă, cântărind în total 100 de tone. În cazul unui succes, în 2024 vor pleca alte 4 nave, şi cel puţin una dintre acestea va avea şi oameni la bord.

Aceste misiuni vor fi esenţiale pentru reuşita planului lui Musk. Un succes ar fi considerată descărcarea tuturor echipamentelor şi stabilirea unei prime baze marţiene de către astronauţii care vor ajunge pe Marte, precum şi crearea unei fabrici de producere a combustibilului pentru rachete.

Aceasta din urmă, deşi greu de construit pe Planeta Roşie, este crucială, deoarece va garanta întoarcerea astronauţilor acasă. Combustibilul va fi oxigen lichid, creat din apa îngheţată de pe Marte şi moleculele de dioxid de carbon din atmosferă.

Odată stabilită prima bază marţiană, ar urma dezvoltarea acesteia, inclusiv crearea unor sisteme de susţinere a vieţii şi lansarea a din ce în ce mai multe rachete care să ajungă pe Planeta Roşie cu oameni şi materiale.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite