Elon Musk a postat pe Twitter prima poză cu racheta Starship, cea care va zbura către Marte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Vogue
FOTO via Vogue

CEO-ul SPaceX, Elon Musk, a declarat în repetate rânduri că ţinta companiei sale este să trimită o rachetă pe Marte până în 2025. Menţionată de multe ori în discursurile sale, racheta BFR (Big F**king Rocket) a fost redenumită ulterior în „Starship”, iar acum o putem admira în prima poză.

În imaginea postată pe Twitter, Musk ne arată nava spaţială propriu-zisă, care va fi lansată cu ajutorul unui propulsor Falcon. 

Design-ul său este unul extrem de interesant, care aduce aminte de filmele SF ale anilor ’60 şi ’70, iar aceasta a fost deja asamblată în Texas, în apropierea spaţioportului de pe care urmează să fie lansată pentru primul test.

DIn poza postată de Musk pe Twitter ne putem da seama că nava Starship este realizată din oţel inoxidabil. 

Antreprenorul a susţinut de multe ori că alegerea acestui material se datorează rezistenţei sale sporite la temperaturi extreme, indiferent că vorbim despre cald sau rece. Oţelul inoxidabil a fost preferat materialelor convenţionale din care se construiesc rachetele, precum aluminiul sau titaniul.

starship spacex

FOTO via Elon Musk (Twitter)

Primul test al rachetei Starship ar urma să aibă loc în luna martie a acestui an, atunci când Starhsip ba efectua un zbor suborbital. De asemenea, prima misiune propriu-zisă a celui mai nou vehicul SpaceX este programată pentru anul 2020.

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri