Cum ar fi viaţa pe Kepler-62e, planeta care seamănă cel mai mult cu Pământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planeta Kepler-62e este cu 60% mai mare decât Pământul FOTO popsci.com
Planeta Kepler-62e este cu 60% mai mare decât Pământul FOTO popsci.com

Cercetătorii au descoperit, de curând, două exoplanete similare Terrei orbitând în sistemul solar Kepler-62. Kepler-62e şi Kepler-62f sunt la aproximativ 1.200 de ani lumină de planeta noastră, iar mediul de pe una dintre ele ar putea susţine dezvoltarea vieţii, potrivit PopSci.

Cu toate că există exoplanete similare Pământului situate la distanţe mai mici – Gliesse 581g este la 20 de ani lumină – Kepler-62e se aseamănă cel mai mult cu planeta noastră. 

Dimensiunea este unul dintre cei mai importanţi factori când vine vorba capacitatea unei planete de a susţine viaţa. Kepler-62e este cu numai 60% mai mare decât Terra şi are o poziţie foarte bună în interiorul sistemului solar din care face parte.

Totuşi, cum ar fi viaţa pe Kepler-62e?

În primul rând, un an are 122 de zile. Masa planetei este de aproximativ 36 de ori mai mare decât a Pământului iar forţa gravitaţională exercitată este atât de mare încât oamenii s-ar simţi ca şi cum ar decola cu o rachetă, ar frâna brusc într-o maşină de curse sau s-ar catapulta dintr-un avion de vânătoare. 

Mai mult, persoanele s-ar simţi ca şi cum ar fi între 50 şi 1300% mai grele decât pe Pământ.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite